Connect with us
Publicitate

Administrație

Ialomiţeanu cere bani de la autorităţile locale pentru presa braşoveană!

Publicitate

Publicat

pe

Fostul ministru al finanţelor şi fostul membru al PNL Braşov, Gheorghe Ialomiţieanu, a cerut astăzi, într-o postare pe pagina personala de Facebook, finanţare pentru toată presa braşoveană despre care spune că în aceste zile se află pe baricade:  „solicit public autorităților locale să susțină presa din Brașov, prin finanțări din fonduri publice nerambursabile acordate de la bugetele locale. Acest lucru trebuie și poate să fie făcut, există cadru legal, sunt bani! Ziariștii brașoveni și canalele de comunicare din Brașov (online, presă tipărită, radio și TV) sunt pe baricade, ca de fiecare dată, în aceste vremuri dificile. Îi felicit sincer pentru ceea ce fac, bravo lor! Informarea corectă a populației este foarte importantă, independența presei locale trebuie să fie apărată și încurajată de noi toți. O comunitate normală, sănătoasă, are nevoie de o presă puternică”.

Publicitate

Fostul ministru liberal mai crede că „lansarea unui program, acum, la Brașov, pentru susținerea presei locale ar fi un semn de normalitate și de unitate. Ar fi un exemplu de urmat și în alte locuri din țară. De asemenea, pot fi luate și multe alte măsuri la nivel local, în urma unui dialog deschis cu ziariștii, cu reprezentanții organizațiilor de presă și cu Filiala Brașov „Andrei Mureșianu” a Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România”. 

Tăriceanu are altă părere: „Nu sunt bani pentru măşti, dar sunt bani pentru a cumpăra media?”

După demisia din PNL Braşov, Gheorghe Ialomiţeanu şi-a anunţat candidatura ca independent pentru funcţia de primar al Braşovului şi mizează pe susţinerea mai multor partide politice în această tentativă a sa. Filiala Braşov a formatiunii condusă de Călin Popescu Tăriceanu, ALDE, şi-a anunţat deja susţinerea pentru Gheorghe Ialomiţeanu în cursa pentru fotoliul de primar al Braşovului. Numai că în privinţa finanţării presei de către autorităţi au puncte diametral opuse din câte se pare. „Am văzut ordonanța guvernului Orban prin care, sub masca unei campanii de comunicare pe tema COVID-19, se încearcă cel puțin cumpărarea bunăvoinței mass-media, ca să nu folosesc un termen mai dur. Eu sunt convins că și cei care vor să cumpere și cei care vor să se lase cumpărați știu exact ce se dorește a se tranzacționa: libertatea de exprimare a jurnaliștilor! Ce ironie a sorții, să se întâmple tocmai astăzi când sărbătorim Ziua Mondială a Libertății Presei!”, scrie Tăriceanu într-un editorial semnat în ziarul „Evenimentul zilei” din data de 3 mai a.c.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes