Connect with us
Publicitate

Interviurile Brasov.net

Hrănirea animalelor în pădure – greșeala fatală a omului în relația cu ursul

Publicat

pe

Peste 2000 de apeluri la 112 provocate de prezența urșilor în zonele locuite de oameni. Atât au numărat până acum autoritățile, iar cifrele sunt într-o continuă creștere – semn că toate măsurile luate de-a lungul timpului nu doar că nu au dat roade, dar par să aibă un efect invers. De ce? Ne explică consultantul pe probleme de biodiversitate al Uniunii Europene, Hervé Lethier, într-un interviu în exclusivitate pentru Brasov.net.

Publicitate

Dezastrul a început, spune specialistul, în momentul în care am început să punem mâncare în pădure pentru a hrăni animalele – fie ele urși, mistreți ori căprioare. Iar aceasta este una dintre cele mai mari greșeli pe care omul o poate face în relație cu natura.
În toată această ecuație, victima este ursul, și nu omul. Ursul a ajuns să fie un pericol pentru om tocmai din cauza intervenției din ce în ce mai invazive a acestuia din urmă în viața pădurii, în cursul natural al lucrurilor.

Ce se poate face pentru ca urșii să nu mai ajungă în zonele populate de oameni? Ei bine, nu există un răspuns general valabil la această întrebare. Ce este însă clar: soluția e în mâna autorităților de la București, iar decizia trebuie luată de comun acord cu toți cei implicați: vânători, pădurari și ONG-uri deopotrivă.

 

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
2 Comentarii

2 Comments

  1. George

    4 iulie, 2021 at 9:00 am

    Ati uitat sa spuneti despre defrisarile masive, ursii nu mai au habitat …..

  2. Marius

    13 iulie, 2021 at 9:54 am

    Foarte simplu. Pentru ca traim in Romania si pentru ca majoritatea care dau de mancare animalelor salbatice, consuma foarte mult divertisment de pubela, guvernul sa puna mana sa faca niste mesaje de atentionare publica (asa cum sunt cele cu mancatul excesiv sau cu sportul). Sa se difuzeze fix cand intra capatos/maruta & gang si in timpul emisiunilor de genul. Asa, poate se educa macar o parte din populatie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes