Connect with us
Publicitate

Eveniment

Hoți deghizați în angajați ai unor companii de apă și canalizare au jefuit mai multe case din Brașov. Prejudiciul este de 27.000 de lei

Publicat

pe

Foto caracter ilustrativ

Imaginația hoților nu are limite, iar tot mai mulți oameni pică în capcanele lor. Trei indivizi originari din județul Alba au fost prinși de polițiști după o operațiune amplă desfășurată în mai multe județe.

Anchetatorii spun că bărbații, cu vârste cuprinse între 46 și 53 de ani, ar fi pus la cale un plan prin care au reușit să intre ușor în casele oamenilor și au furat tot ce au prins. Ei se dădeau angajați ai unor companii de furnizare a apei și servicii de canalizare. Băteau la ușa victimelor și le spuneau că trebuie să facă verificări în casă. În timp ce unul dintre ei se făcea că muncește, altul ținea proprietarii de vorbă, iar al treilea cotrobăia prin locuință în căutarea de bijuterii și bani.

Mai multe familii au anunțat la 112 aceste furturi, iar polițiștii au descoperit că indivizii acționau în mai multe județe din țară, cu același mod de operare.

„În urma cercetărilor efectuate în cauză, polițiștii au stabilit faptul că, în perioada 08.06. – 06.10.2021, persoane necunoscute, sub falsul pretext că sunt angajați ai unei companii de furnizare a apei și servicii de canalizare, ce urmează a efectua verificări, au indus în eroare mai multe persoane din județele Brașov, Hunedoara și Bihor, pătrunzând în imobilele acestora, de unde ar fi sustras bijuterii de aur și sume de bani, prejudiciul creat fiind de aproximativ 27.000 lei. La data de 06 octombrie 2021, polițiști din cadrul Poliției Municipiului Brașov – Biroul de Investigații Criminale, cu sprijinul polițiștilor din cadrul Poliției Municipiului Oradea – Biroul de Investigații Criminale, au surprins în flagrant delict trei persoane de sex masculin, imediat după săvârșirea unei infracțiuni de furt cu același mod de operare”, anunță oficialii IPJ Brașov.

Publicitate

Indivizii prinși în flagrant în Oradea au fost aduși la audieri în Brașov. Dosarul a fost preluat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Brașov, iar hoții sunt acuzați de furt calificat și furt calificat în formă continuată. Seara trecută bărbații au ajuns în fața instanței cu propunere de arestare preventivă, iar magistrații Judecătoriei Brașov au decis să îi trimită pe suspecți în spatele gratiilor pentru următoarele 30 de zile.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes