Connect with us
Publicitate

Economic

Hotelierii din Poiana Brașov nu vor reduce căldura din camere, în această iarnă, chiar dacă au crescut costurile cu utilitățile

Publicat

pe

Facturile tot mai mari la utilități îi împing pe mulți proprietari de afaceri să ia măsuri drastice ca să poată să treacă peste sezonul rece. Nu este și cazul hotelierilor din Poiana Brașov care îi asigură pe turiști că nu vor îngheța în camere, în această iarnă, scriu jurnaliștii G4media.ro.

Publicitate

Confortul clienților este pe primul plan, astfel că nu se pune problema reducerii temperaturilor ambientale în spațiile de cazare, chiar dacă au crescut costurile cu utilitățile. În majoritatea unităților de turism au fost luate din timp măsuri pentru reducerea risipei prin sisteme de încălzire pentru fiecare cameră.

„Avem turiști în aceasta perioadă. Avem dezvoltat segmentul turismului de conferință și avem un sistem de management al încălzirii, care ne permite corelarea gradului de ocupare cu modalitatea de a da căldură pe fiecare cameră în parte, în funcție de ocuparea acesteia. Acest lucru nu împiedică încălzirea spațiilor publice. Bineînțeles, confortul turiștilor este pe primul plan pentru noi și ne adaptăm în funcție de condițiile atmosferice”, a precizat directorul general al unui hotel de 4 stele din stațiunea brașoveană, Laura Ursu, citată de aceeași sursă.

Proprietarul unui alt hotel din Poiana Brașov a precizat că, deși facturile la utilități au crescut simțitor, prețurile la cazare și la restaurant nu au fost majorate cu mai mult de 15 procente față de aceeași perioadă a anului trecut.

Publicitate

„Cred că orice hotelier a luat în calcul creșterea tarifului. Nu foarte mult. Dacă ne uităm, raportat la 2021, prețurile au crescut undeva la 15% la restaurant și la cazare, valoare indirect proporțională cu creșterea materiilor prime și a facturilor la gaze naturale și la electricitate. Pe turiștii care aleg să vină în Poiana Brașov trebuie să îi așteptăm cu hoteluri de calitate, bine încălzite. Nu putem veni cu motivarea că vom da cu un grad sau două mai puțin pentru că este criză”, a explicat pentru G4Media, Gabriel Roșca, hotelier.

Gradul de ocupare în unitățile de cazare din stațiunea Poiana Brașov este de aproape 50% în această perioadă, procent datorat în special turiștilor români, dar și din țări precum Germania, Italia și Spania, după cum au afirmat mai mulți hotelieri.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes