Connect with us
Publicitate

Social

Hotărâre de ultim moment a CNSU: zborurile din și către Marea Britanie au fost interzise

Publicat

pe

Comitetul Național pentru Situaţii de Urgenţă a decis suspendarea zborurilor către și dinspre Marea Britanie, începând de mâine, 21 decembrie, ora 19, pentru o perioadă de 14 zile. Toate persoanele care sosesc în România din UK, începând din această noapte, ora 24, vor intra în carantină.

Publicitate

Comitetul Național pentru Situații de Urgență s-a reunit în această după amiază pentru a analiza un răspuns rapid la situația epidemiologică creată de răspândirea unei noi tulpini descoperită în Anglia, în contextul în care mai multe țări europene, între care Belgia, Austria, Cehia, Olanda și Belgia au anunțat că suspendă zborurile dinspre Marea Britanie sau introduc carantină strictă pentru persoanele venite din Regat. Italia, Germania și Franța sunt așteptate să ia măsuri similare.

Măsura a fost luată și ținând cont de situația epidemiologică din țară, care generează o presiune constantă asupra sistemului sanitar, precizează CNSU în hotărârea emisă astăzi.

Începând de astăzi, Londra, sud-estul Angliei și Țara Galilor au fost plasate în carantină, după ce autoritățile britanice au descoperit o nouă tulpină care face ca virusul SARS-Cov-2 să aibă un grad de transmitere cu 70% mai ridicat, potrivit premierului Joohnson.

Publicitate

Sursa: Bizday.ro

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes