Connect with us
Publicitate

Eveniment

Hoț de meserie. Un tânăr din Zărnești a fost arestat pentru furt din mașini. Suspectul a furat chiar și un autoturism pe care ulterior l-a abandonat

Publicat

pe

Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Zărnești efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal, cu persoana cercetată în stare de arest, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „furtul în scop de folosință, furt calificat, tentativă la furt calificat și conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.

Publicitate

Cercetările au fost demarate de polițiști, după ce aceștia au fost sesizați prin mai multe reclamații, începând cu luna aprilie, cu privire la fapte de furt și tentative de furt din autoturisme, dar și cu privire la furtul unui autoturism, care a fost abandonat ulterior, fapte comise pe raza orașului Zărnești.

Investigațiile au arătat că faptele sesizate aveau un mod de operare asemănător. Practic autorul identifica autoturisme care erau lăsate cu portierele neasigurate și căuta în interiorul acestora bunuri pretabile a fi sustrase. În acest sens, în unele din cazuri, autorul pătrundea chiar în curțile locuințelor sau societăților, unde sesiza că erau parcate autoturisme.

Așa s-a petrecut și în cazul unui autoturism care era parcat în curtea unei societăți, având cheia în contact, pe care autorul a decis, de data aceasta, să îl sustragă și să-l conducă apoi pe drumurile publice, abandonându-l la un moment dat.

Publicitate

Mai mult, într-unul din cazuri, după ce a scotocit în două autoturisme ce se aflau parcate în curte unei locuințe și nu a găsit bunuri pe care ar fi putut să le sustragă, acesta a pătruns în două corpuri ale imobilului respectiv, de unde a sustras mai multe bunuri, carduri bancare și o sumă de bani.

Cercetările efectuate de către polițiști au dus la identificarea persoanei bănuite de comiterea furturilor, respectiv un tânăr, în vârstă de 23 de ani, din orașul Zărnești, cunoscut pentru comiterea unor alte fapte de natură penală. Totodată, cu ocazia verificărilor în bazele de date ale Poliției Române, s-a constatat că acesta nu este posesor de permis de conducere.

Având în vedere complexitatea activității infracționale pentru care este cercetat tânărul, polițiștii au dispus reținerea acestuia pentru 24 de ore. Ulterior, persoana bănuită de comiterea faptelor a fost prezentată judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Brașov, care a dispus măsura arestării preventive pentru o perioadă de 30 de zile.

Cercetările sunt continuate în cadrul dosarului penal constituit, instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Zărnești, urmând a se dispune soluție legală la finalizarea acestora.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes