Connect with us
Publicitate

Social

HoReCa Braşov a convins autorităţile să nu închidă restaurantele. Peste 10.000 de angajaţi primesc o gură de oxigen

Publicat

pe

Te zbati şi câştigi! HoReCa Braşov a convins autorităţile să nu închidă restaurantele, transmite Mediafax.ro.

Publicitate

Victoria aparţine antreprenorilor din HoReCa, uniţi în Breasla Cârciumarilor, care au convins autorităţile că respectă toate regulile de distanţare şi igienă, iar focarele Covid 19 nu sunt în localuri. 

În data de 7 octombrie au depus o sesizare la Prefectură prin care au cerut să facă parte din Comitetul Pentru Situaţii de Urgenţă şi să îşi spună părere înainte de a se lua deciziile. Ieri la ora 10.00 au participat la o discuţie cu Prefectul şi preşedintele DSP Braşov. 

Au fost informaţi că de acum înainte au calitate de invitaţi la şedinţele Comitetului pentru Situaţii de Ugenţă, în urma solicitării făcute, dar şi că pot ţine localurile deschise. 

Publicitate

Decizia salvează oraşul turistic, afacerile şi 10.000 de locuri de muncă

Oana Coantă, chef şi proprietar de bistro, preşedinta Breslei Cârciumarilor, îţi povesteşte cum Braşovul a demonstrat că se poate, iar Vali Bărbat, patronul unui alt local, spune că această decizie salvează oraşul turistic. 

„Toată lumea este foarte deschisă, dialogul a fost frumos şi relaxat, am venit cu propuneri, au venit ei cu propuneri, a rămas să facem un plan cu nişte paşi care trebuie făcuti în funcţie de cum evoluează lucrurile în aşa fel încât să vedem cât putem merge cu interioarele deschise în condiţii de siguranţă. 

Am acţionat rugând să existe un fel de predicţie pentru că azi la 3 dacă închizi tu ai nişte stocuri de marfă, nişte oameni de organizat şi măcar un pic să ne organizăm, de asta poate că ar trebui să se deschisă un dialog în toate oraşele cu HoReCa. 

Avem implementat acest QR cod pentru meniu ca să nu mai plimbăm hârtii. Recomandarea DSP este să comunicăm în Breaslă şi să rugăm să oprească pentru moment petrecerile de orice fel, chiar dacă legea permite, nunţi, botezuri.”, a afirmat Oana Coantă, preşedinta Breslei Cârciumarilor 

Publicitate

„Afacerea mea chiar dacă e individuală se integrează într-un context local comunitar care până la urmă contribuie la susţinerea turismului în oraşul Braşov”, a afirmat Vali Bărbat, patronul unui local.  

Prefectura a dat şi un comunicat de presă prin care a anunţat că din analizele efectuate de DSP şi Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă a reieşit că restaurantele şi cafenelele nu sunt surse directe de infectare cu Covid 19 şi nu sunt considerate factori de risc. În plus, autorităţile din Braşov au anunţat că nu îşi doresc să blocheze activităţile economice doar de dragul de a impune noi restricţii. 

În total 10.000 de angajaţi din peste 350 de restaurante ar fi avut de suferit dacă localurile ar fi fost închise. Jumătate dintre ele ar fi intrat în faliment, spun patronii.

Sursa Mediafax.ro

Foto Breasla Cârciumarilor Brașoveni

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes