Connect with us
Publicitate

Social

Harta judeţelor vulnerabile în criza Covid-19. În Brașov, rata de incidenţă a virusului este peste 1,5 la mia de locuitori

Publicat

pe

O analiză făcută de presa centrală – mai precis de site-ul G4Media.ro – arată că Bucureştiul şi o treime din judeţele ţării au depăşit până luni rata de incidenţă a cazurilor COVID de 1,5 la mia de locuitori, prag de la care sunt impuse gradual restricţii, astfel încât să fie redusă răspândirea virusului.

Publicitate

Mai mult, Capitala şi judeţele Alba şi Vâlcea au trecut şi de rata de incidenţă 2, apropiindu-se de pragul 3, de la care toate şcolile trec la cursuri exclusiv online. La acest prag se poate decide inclusiv carantinarea unor localităţi.

În schimb, judeţul Brașov, potrivit analizei având o rată a incidenţei de cazuri Covid-19 mai mare de 1,5 la mia de locuitori.

Ritmul de creştere a ratei de incidenţă este accelerat, subliniază jurnaliştii de la G4Media.ro. Din 9 octombrie, când autorităţile au comunicat oficial pentru prima dată ratele de incidenţă, şi până astăzi, numărul judeţelor care au depăşit pragul de 1,5 s-a dublat. În urmă cu patru zile, Bucureştiul şi 7 judeţe (Alba, Vâlcea, Iaşi, Bacău, Teleorman, Neamţ, Vaslui) trecuseră de 1,5. Capitala avea deja rata 2,28, potrivit datelor comunicate oficial.

Publicitate

În 12 octombrie, Bucureştiul a ajuns la 2,66 şi 14 judeţe au trecut de 1,5: Alba, Vâlcea, Iaşi, Bacău, Neamţ, Teleorman, Sălaj, Sibiu, Caraş-Severin, Cluj, Braşov, Timiş, Vaslui şi Ilfov.

În urma creşterii semnificative a numărului de îmbolnăviri din ultima săptămână, premierul Ludovic Orban a anunţat, luni, că va propune fie sistarea evenimentelor private, cum sunt nunţile, fie limitarea acestora la maximum 20 de persoane, pentru că reprezintă surse de îmbolnăvire cu coronavirus, iar organizatorii şi participanţii nu respectă regulile. „Voi propune sistarea evenimentelor private. E clar că reprezintă una dintre sursele de îmbolnăvire. Sau revenirea la maximum 20 de persoane. Azi legea este cu maximum 50 de persoane, dar sunt foarte mulţi de organizatori de evenimente care nu respectă legea”, a afirmat Orban.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes