Connect with us
Publicitate

Prima pagină

HANDBAL / Și-au donat colecția de tricouri pentru a-i ajuta pe micuții născuți prematur

Publicat

pe

Perioada pandemiei de coronavirus a prilejuit numeroase acțiuni caritabile, inițiate de oameni care au înțeles că solidaritatea este extrem de importantă în aceste momente. Doi braşoveni, fani ai handbalului, au decis și ei să îi sprijine pe cei care se află „în prima linie” în lupta împotriva răspândirii noului coronavirus, lansând una din numeroasele campanii de strângere de fonduri care au loc în această perioadă. Mihai şi Roby şi-au donat întreaga colecţie de tricouri (23 la număr) adunate în ani de zile de la handbalişti şi handbaliste care evoluează sau au evoluat în campionatele interne ale României și au scos-o la licitaţie, pe pagina lor de Facebook, „Handbal din tribună”. Toți banii strânși în urma licitației au fost folosiți pentru achiziționarea de scutece și uleiuri necesare bebelușilor născuți prematur, de la Spitalul Clinic de Obstetrică Ginecologie «Dr. I. A. Sbârcea».

Publicitate

„Am vrut să ajutăm cumva, să oferim un mic ajutor, cât de mic ar fi, pentru cei «cu mâinile goale, dar cu sufletele pline». Am vrut să pun mâna pe ceva, să ajut într-un fel şi trebuie să recunsoc că am fost inspirat de campania celor de la Suceava. Inițial ne-am gândit la Spitalul de Boli Infecțioase, pentru că acesta este acum cel mai greu încercat, poate. Dar am stat de vorbă cu cineva de la «Maternitate» și am înțeles că și acolo există destule nevoi în această perioadă. Am negociat cu trei distribuitori, am avut noroc, oarecum, că asta mi-e și meseria, așa că am obținut niște prețuri foarte bune pentru scutecele și uleiurile necesare celor născuți prematur. Săptămâna trecută am mers și am făcut donația, oamenii de acolo au fost foarte mulțumiți, ca și noi de altfel. Nu neapărat suma strânsă, cât mai mult ideea! Copilașii aceia nu au vreo vină și prin astfel de acțiuni, «mână de la mână», îi putem ajuta și pe ei. Iar alții au făcut același lucru pentru alte spitale. Vreau să îi mulțumesc prietenului Roby pentru că a acceptat și mi-a susținut ideea, celor care au cumpărat tricourile, dar și celor care ni le-au dat!”, a povestit Mihai, inițiator al acțiunii.

Sorina Tîrcă, Carmen Cartaş şi Denisa Dedu s-au vândut cel mai bine

Cea mai mare sumă obţinută pentru un tricou a fost 480 de lei, atât cât a plătit un român originar din Oraşul Victoria, stabilit în prezent în Germania, pentru echipamentul de la Corona Braşov al tinerei Sorina Tîrcă. Tot pentru un tricou al Coronei, cel al fostului inter Carmen Cartaş (în prezent antrenoare la Sepsi SIC Sfântu Gheorghe), s-a plătit 450 lei, în timp ce pentru tricoul de naţională al Denisei Dedu (şi ea fostă jucătoare a Coronei, în prezent la CSM Bucureşti), licitaţia a ajuns la 416 lei.

Publicitate

Modelul Suceava

Nu mai puţin de 89 de articole sportive au fost licitate în cadrul campaniei „Uniţi contra coronavirusului”, organizată în perioada 2-10 aprilie pe pagina de Facebook a echipei masculină de handbal CSU Suceava. Cele mai mult s-a licitat pentru mănuşile luptătorului Ionuţ Atodiresei (3.000 lei), între numele celebre ale căror articole au fost licitate numărându-se Yulyia Dumanska, Nikola Karabatic, Cristina Neagu, Nicolae Dică, Ianis Hagi, Mirel Rădoi, Alexandru Csepreghi, Cătălin Moroşanu, Crina Pintea, George Buricea, Valentin Ghionea, Mihaela Tivadar, Valentina Ardean Elisei, Ciprian Marica sau Lucian Sânmărtean.

Încrezător că vom vedea handbal din toamnă

Mihai spune că îi este dor de meciurile de handbal și speră ca din toamnă să revină acolo unde îi place cel mai mult, în tribună. „Finalul de sezon a fost deja închis în majoritatea țărilor și probabil așa se va întâmpla și la noi. Dar eu sunt încrezător că până la toamnă situația va arăta mult mai bine și ne vom putea întoarce la sport. Sper ca handbalul feminin brașovean să revină apoi în prima ligă, sub numele Corona sau sub alt nume! Și sper, ca fan al handbalui românesc, să se întâmple ceva la nivel de federație, pentru a nu ne «duce în cap». Înainte de această pandemie fuseseră puse în discuție măsuri care ar dezavantaja clar cea mai bună echipă la masculin, Dinamo. Total pe dos față de ceea ce se întâmplă în Ungaria sau Germania. Sper să se regleze anumite lucruri și să nu ne îndreptăm către ce e mai rău!”, a încheiat brașoveanul.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes