Connect with us
Publicitate

Economic

Guvernul vrea să crească valoarea tichetelor de masă la cel mult 40 de lei. O primă majorare ar putea intra în vigoare de la 1 iulie

Publicat

pe

Publicitate

Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a participat, la Palatul Victoria, la reuniunea Consiliului Național Tripartit pentru Dialog Social. În urma discuțiilor, responsabilii au propus ca valoarea tichetelor de masă să crească la 35 sau 40 de lei de la 1 iulie, anunță gandul.ro.

Întâlnirea, la care alături de ministrul de Finanțe, Adrian Câciu, și ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Marius Budăi, au mai participat reprezentanți ai Guvernului, ai Confederațiilor sindicale și patronale, a avut loc în contextul modificărilor și completărilor la Legea nr. 367/2022 privind dialogul social și Legea nr. 53/2003 – Codul muncii precum și a Ordinului pentru stabilirea valorii nominale a tichetelor de masă, conform unui comunicat de presă al Guvernului României.

În cadrul reuniunii, s-au dezbătut propunerile organizațiilor sindicale de modificare și completare la Legii 367/2022 privind Dialogul Social. În urma discuțiilor, premierul Nicolae Ciucă a dispus ca până pe 15 mai, Consiliul de Dialog Social de la Ministerul Muncii și Solidarității Sociale să agreeze formula finală pentru viitorul cadru normativ.

În privința modificării valorii nominale a tichetelor de masă, ministrul Finanțelor a prezentat propunerea de a mări cuantumul acestora la 35 de lei sau la 40 de lei. Ambele propuneri urmează a fi analizate în forurile statutare ale organizațiilor patronale, urmând ca decizia să vizeze aplicarea noii valori nominale de la 1 iulie, transmit oficialii Guvernului.

Publicitate

Majorarea sumelor de pe tichetele de masă a fost aprobată ultima oară în vara anului trecut. Atunci valoarea unui tichet a crescut la 30 de lei, de la 20,17 lei cât era până atunci.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes