Connect with us
Publicitate

Social

Guvernul vrea să adopte o ordonanță de urgență pentru majorarea salariilor din învățământ. Sindicaliștii din Educație anunță că greva generală continuă

Publicat

pe

Guvernul anunță că joi, 1 iunie, va adopta o ordonanță de urgență, prin care salariile profesorilor și ale personalului nedidactic vor fi majorate cu 1.000 de lei brut, respectiv 400 de lei brut, conform ofertei expuse sindicaliștilor, pe care însă aceștia au precizat deja că o resping, anunță adevarul.ro.

Publicitate

„Prim-ministrul Nicolae Ciucă, preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, alături de ministrul Educaţiei, Ligia Deca, ministrul Muncii, Marius Budăi, şi secretarul general al Guvernului, Marian Neacşu, au prezentat liderilor sindicatelor din Educaţie ordonanţa de urgenţă pe care Guvernul o va adopta în şedinţa de joi, 1 iunie, îndeplinind astfel cerinţele înaintate în baza mandatelor de negociere prezentate public:

– Creşterea salariului începând cu luna iunie a.c., cu 1.000 de lei brut lunar pentru personalul didactic şi didactic auxiliar din învăţământ, respectiv cu 400 lei brut pe lună pentru personalul nedidactic din sistemul educaţional.

– În noua grilă de salarizare, salariul profesorului debutant/asistent universitar se va raporta la salariul mediu brut din economie şi va reprezenta punctul de referinţă al grilei de salarizare din educaţie. Majorările salariale potrivit noii grile se vor face etapizat, în maxim trei ani de la intrarea în vigoare a noii legi a salarizării, prima tranşă reprezentând 40 la sută din valoarea totală a majorărilor”, se arată în comunicatul de presă publicat de Guvern.

Publicitate

Textul actului normativ a fost deja publicat în transparenţă pe site-urile oficiale ale ministerelor Educaţiei şi Muncii.

Coaliţia de guvernare face un nou apel la responsabilitate către toate cadrele didactice şi întreg personalul care contribuie la buna funcţionare a sistemului educaţional, pentru a înceta greva şi a permite reluarea accesului la educaţie pentru cei peste 3.000.000 de elevi din România, dintre care aproape 300.000 se pregătesc pentru evaluarea naţională şi bacalaureat, mai spun reprezentanții Guvernului în comunicatul dat publicității de Palatul Victoria, după eșecul discuțiilor cu sindicaliștii din Educație.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes