Connect with us
Publicitate

Turism

Guvernul va plăti 10 milioane de euro unor influenceri străini care să promoveze România peste hotare

Publicat

pe

Publicitate

Notorietatea pe care mulți internauți o capătă pe rețelele de socializare i-a convins și pe guvernanții români să apeleze la astfel de persoane pentru a ne promova țara. De-a lungul anilor, mulți oameni obișnuiți au ajuns să fie urmăriți de milioane de fani, din toate colțurile lumii, pe Facebook, Instagram sau TikTok. Postările simple, fotografiile sau videoclipurile făcute de influenceri au ajutat la promovarea unor brand-uri sau chiar a unor destinații turistice de pe mapamond.

Datorită succesului acestor internauți, autoritățile țara noastră cred că ei ar fi o soluție perfectă pentru ca România să fie mult mai vizibilă în străinătate și să atragă tot mai mulți turiști. În acest sens, secretarul de stat în Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Csilla Hegedus, a anunţat că a fost încheiat contractul de promovare culturală de circa 10 milioane de euro prin care vor fi aduşi influenceri străini în România. Aceștia vor promova țara ca destinaţie culturală în reviste şi publicaţii din străinătate, printre care şi National Geographic, scriu jurnaliștii digi24.ro.

„Este proiectul nostru România Atractivă, cel mai mare proiect de restaurare şi punere în valoare a patrimoniului cultural al României, din care restaurăm 240 de obiective şi promovăm alte 700”, a spus Hegedus la o conferință de presă la Satu Mare.

„Am semnat şi contractul de promovare în valoare de aproape 10 de milioane de euro. Este cel mai mare proiect de promovare culturală a României şi, pe lângă realitate vizuală, pe lângă prezentarea vizuală în mod interactiv al acestor situri, vrem ca şi National Geographic şi toate publicaţiile de marcă din Europa şi nu numai să scrie despre ce avem noi aici în ţară şi ce avem aici în Satu Mare. Motiv pentru care vom aduce inclusiv influenceri din străinătate ca să scrie despre noi, pentru că noi ştim că avem aceste valori extraordinare, dar altcineva nu va şti decât dacă se vorbeşte despre acest lucru”, a adăugat ea.

Publicitate

Proiectul prevede promovarea mai multor obiective culturale şi turistice din România în străinătate.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes