Connect with us
Publicitate

Social

Guvernul va majora alocaţiile săptămâna aceasta, dar doar cu 15%

Publicat

pe

Publicitate

Potrivit informatiilor furnizate de Digi24, Guvernul va crește alocaţiile în sedinţa Executivului din săptămâna aceasta. Sursa citată mai menţionează că indemnizaţiile pentru minori ar urma să crească cu 10 – 20%. 

Proiectul ia în calcul și o majorare progresivă anuală a alocațiilor pentru copii, în funcție de cât va permite bugetul. Este de așteptat să se ajungă la dublarea acestora într-un termen cuprins între 2 și 5 ani.

Săptămâna trecută, ministrul Muncii, Violeta Alexandru, anunţa că promisiunile de dublare a alocaţiilor fără o sursă de finanţare nu sunt responsabile. „A dubla peste noapte fără să spui de unde, a face gesturi dublu, triplu, nu este o abordare responsabilă. Premierul mi-a cerut să fiu pregătită în acest sens. PNL în aceşti ani a generat o creştere a alocaţiei tocmai pentru că ştim că nu este mult. Da. Vor creşte alocaţiile. Sunt pregătită pentru săptămâna viitoare să intru în Guvern cu o creştere în privinţa alocaţiilor, dar o vom face cu siguranţă cât să fie sustenabilă în buget”, spunea ministrul Muncii.

„În două săptămâni vom solution această problemă (a creşterii alocaţiilor cu 15% – n.r.). Sincer vă spun, că nu avem posibilitatea să dublăm alocaţiile. Am dublat alocaţiile în 2019, la Legea bugetului. În momentul în care s-a adoptat legea nu erau prevăzute sursele de bani”, spunea în urmă cu o săptămână Ludovic Orban.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Zah Ioan

    27 iulie, 2020 at 5:20 pm

    Ce poți să comentezi? Și 150 lei sunt extrem de puțini. Dacă mărește cu 15% va fi 220.lei. Este bine?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes