Connect with us
Publicitate

Administrație

Guvernul se mută pentru o zi la Braşov. Şedință la Casa Armatei

Publicat

pe

Publicitate

Guvernul României se va reuni marți, 14 mai, într-o ședință la Casa Armatei din Brașov. Braşovul a fost ales de premier pentru organizarea şedinţei din această săptămână pentru că, pe ordinea de zi, sunt câteva proiecte de hotărâre ce vizează judeţul Braşov.

Acestea vizează revizuirea şi completarea Studiului de Fezabilitate din 2006 pentru sectorul de autostradă 5 Cristian – Ghimbav, cu o lungile de 5,18 km. Conform proiectului noului act normativ, valoarea totală a investiţiei (inclusiv TVA) este de 879.897.000 lei, iar termenul de finalizare a proiectului este de 24 de luni. Totodată, în proiectul de hotărâre se arată că finanţarea obiectivului de investiţii se realizează din fonduri externe nerambursabile Programul Transport 2021-2027 şi de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii.

Pe traseul autostrăzii va fi construit un pod peste râul Bârsa, un pasaj peste autostradă, pe DJ 112B, două pasaje bretelele nodurilor Cristian şi Codlea. De asemenea, vor fi construite două noduri rutiere, unul la Cristian, la intersecţia autostrăzii existente Râşnov – Cristian cu DN 73G şi unul la Codlea, la intersecţia autostrăzii cu DN 1 (unde se va amenaja un sens giratoriu).

Acest sector de autostradă va continua segmentul existent, Râşnov – Cristian, dat în folosinţă în anul 2020. Cele două tronsoane fac parte din Autostrada Bucureşti – Braşov (A3), care include şi tronsoanele din Valea Prahovei (Ploieşti – Braşov).

Publicitate

Un alt proiect de hotărâre privește casarea sau valorificarea infrastructurii feroviare de pe segmentul Brașov – Sighișoara, care va fi scos din uz odată cu finalizarea noilor tronsoane realizate printr-un proiect european.

Ședința de guvern din 14 mai se desfășoară la Cercul Militar din Brașov începând cu ora 12. Premierul Marcel Ciolacu și ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, vor reveni după această ședință la București, întrucât la ora 17 au programată participarea la inaugurarea unui spital de stomatologie, în Sectorul 4.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
1 Comentariu

1 Comentariu

 1. ainstain 2

  14 mai, 2024 at 12:45 pm

  Brasovu ie misto si le place si lor.
  Si de la casa armatei pana in poiana se ajunge repede pentru o mica…agapa.
  Stie iel dom primarele nostru.
  Multe salutari la domnii guvernanti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes