Connect with us
Publicitate

Economic

Guvernul pregătește exproprieri pentru viitoarea cale ferată Apața – Cața. Despăgubiri în valoare totală de peste 9.000 de lei

Publicat

pe

Publicitate

Guvernul se pregătește de exproprieri pentru calea ferată Apața-Cața subsecțiunea 2 a tronsonului Brașov-Sighișoara care se află în proces de modernizare.

Pe site-ul Ministerului Transporturilor a fost postat, în consultare publică, proiectul de Hotărâre a Guvernului privind aprobarea declanşării procedurilor de expropriere a tuturor imobilelor proprietate privată, aprobarea listei imobilelor proprietate publică a statului și a listei imobilelor proprietate publică a unității administrativ-teritoriale, situate pe amplasamentul suplimentar care constituie coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes naţional ”Reabilitarea liniei de cale ferată Braşov-Simeria, componentă a Coridorului Rin-Dunăre, pentru circulaţia trenurilor cu viteza maximă de 160 km/h, tronsonul Braşov-Sighișoara”, subsecțiunea: 2. Apața-Cața, aflate pe raza unității administrativ-teritoriale Ormeniș, judeţul Braşov.

Despăgubiri în valoare totală de peste 9.000 de lei

Proiectul vizează aprobarea amplasamentului suplimentar al lucrării, declanșarea procedurilor de expropriere a tuturor imobilelor proprietate privată și a listei proprietarilor de imobile proprietate privată supuse exproprierii, aflate pe raza unității administrativ-teritoriale Ormeniș, judeţul Braşov. Sumele individuale estimate de către expropriator aferente despăgubirilor totalizează 9.634,76 lei pentru un număr total de 19 imobile terenuri în suprafață de 8.705 mp. Pe lista de exproprieri pentru calea ferată Apața-Cața se află terenuri ale unor persoane fizice, ale unui composesorat, ale Primăriei Ormeniș și ale Agenției Naționale pentru Îmbunătățiri funciare, transmite clubferoviar.ro.

Publicitate

Sumele individuale estimate de către expropriator aferente despăgubirilor pentru imobilele proprietate privată situate pe amplasamentul suplimentar al lucrării se vor aloca de la bugetul de stat prin bugetul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, în conformitate cu Legea bugetului de stat pe anul 2024, nr. 421/2023, la capitolul 84.01 ”Transporturi”, titlul 58 „Proiecte cu finantare din fonduri externe nerambursabile aferente cadrului financiar 2014 – 2020”, articolul 58.19 – Transferuri din bugetul de stat necesare susținerii derulării proiectelor aprobate la finanțare în cadrul Mecanismului pentru Interconectarea Europei.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Adrian Bărbulescu

    17 aprilie, 2024 at 11:23 am

    Dacă tot ați luat știrea noastră mot-a-mot, frumos este să citați și sursa cu link activ: https://clubferoviar.ro/exproprieri-pentru-calea-ferata-apata-cata/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes