Connect with us
Publicitate

Administrație

Guvernul aprobă exproprierile pentru construirea unui pasaj subteran de la Azuga pe DN 1, pentru fluidizarea traficului între Braşov şi Ploieşti

Publicat

pe

Guvernul va aproba în ședința de miercuri, exproprierile pentru Pasajul de la Azuga pe DN 1 Valea Prahovei. Pasajul subteran de la Azuga va fi construit în zona Primăriei și va fluidiza circulația pe strada Prahovei, traseul dintre Gara Azuga și accesul spre pârtiile de schi. Este un proiectul care se derulează în cadrul unui parteneriat între Compania de Drumuri și Consiliul Județean Prahova, documentația tehnică și finanțarea fiind în responsabilitatea CNAIR, iar de execuție se vor ocupa autoritățile locale/județene. Pe DN 1 Valea Prahovei, CNAIR a proiectat patru pasaje rutiere : două la Sinaia, unul la Azuga și un sens giratoriu suspendat la Predeal, dar și pasaje pietonale la Comarnic și Bușteni.

Publicitate

Pentru execuția pasajului de la Azuga, Executivul va expropria un teren de 137 mp. și 27 mp., construcție care aparține Parohiei Sfânta Treime, ,,Mare parte a localității Azuga este amplasată pe partea dreaptă a drumului național. Accesul în această zonă care cuprinde și zona pârtiilor de schi se realizează prin DC129 (str. Independenței). Intersecția dintre DC 129 și DN1 este la nivel, încadrată în clasa IV de funcționalitate (AND 600/2015) și este nesemaforizată. Intersecția are o bandă de viraj la dreapta (spre Brașov) delimitată de o insulă direcțională. Pasajul rutier subteran va fi situat la intersecția DN1 cu strada Prahovei și strada Independenței (DC129). Obiectivul propus începe de la sensul giratoriu de pe str. Prahovei (în apropierea gării Azuga) subtraversează DN 1 și se continuă pe strada Independenței (DC 129) până în zona Primăriei Azuga. Pentru realizarea obiectivului este necesară exproprierea unui imobil proprietate privată, reprezentând teren (în suprafață de 137 mp) și construcții (în suprafață totală de 27 mp, C3 – 10 mp și C4 – 17 mp) și investiții (împrejmuire de 91,8 ml) care aparține Parohiei Sfânta Treime Azuga (extras CF nr. 21669) și un imobil proprietate privată reprezentând teren în suprafață de 96 mp. ” -Nota de Fundamentare, transmite economedia.ro.

Autostrada Ploiești-Brașov încă este în perioada de proiectare, primele estimări arătând o valoare de aprox. 8 miliarde Euro. Tot pentru fluidizarea circulației pe DN 1 Valea Prahovei, Ministerul Dezvoltării a scos la licitație contractul pentru modernizarea Drumului Județean pe Valea Doftanei.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes