Connect with us
Publicitate

Social

Guvernul alocă 168 de milioane de euro pentru programul „Prima conectare”. Peste 80.000 de gospodării din România vor fi conectate la sistemele de apă și canalizare

Publicat

pe

Românii cu venituri mici, care nu își permit să plătească pentru a se racorda la rețelele de apă și canalizare vor primi bani de la Guvern pentru acest lucru. Ministrul Mediului, Tanczos Barna a anunțat că a lansat programul „Prima conectare” care își propune să ajute peste 80.000 de familii.

Publicitate

„Am lansat Programul Prima Conectare, prin care sprijinim conectarea populației cu venituri mici la rețelele de alimentare cu apă și canalizare existente. Programul face parte din investițiile și reformele asumate în PNRR privind gestionarea sustenabilă a apei. Am alocat 168 milioane de euro pentru acest program, derulat de AFM. Astfel, peste 88.400 de gospodării vor fi conectate la sistemele de apă și canalizare existente. Este un sprijin consistent pentru familiile şi persoanele singure, cu venituri reduse, care au media veniturilor bănești nete lunare sub salariul minim brut pe țară garantat la plată pe membru de familie. Operatorii de servicii de utilități publice, în parteneriat cu administrațiile locale, pot depune cereri de finanțare pentru plata cheltuielilor de branșare/racordare la sistemul public de alimentare cu apă și apă uzată”, a scris ministrul Tanczos Barna pe pagina lui oficială de Facebook.

Potrivit antena3.ro, operatorii și primăriile pot depune cereri de finanțare la AFM, valoarea maximă eligibilă fiind de cel mult 1.900 euro/gospodărie și/sau branșată la sistemul public de alimentare cu apă şi de canalizare, fără TVA. Măsura vizează sprijinirea familiilor și persoanelor singure cu venituri reduse (care au media veniturilor bănești nete lunare sub salariul minim brut pe țară garantat la

Solicitanții care pot depune cereri de finanțare sunt Operatorii de servicii de utilități publice/operatorii regionali de servicii de utilități publice din sectorul de apă/apă uzată, astfel cum sunt definiți la art. 2 lit. g) și h) din Legea 51/2006 a serviciilor comunitare de utilități publice, republicată, cu modificările și completările ulterioare. Pe lângă celelalte criterii de eligibilitate aplicabile, aceștia sunt eligibili sub condiția încheierii de parteneriate (în calitate de Lideri), cu UAT sau cu ADI.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes