Connect with us
Publicitate

Economic

Guvernul a aprobat planul de reorganizare al Societății Carfil. Liniile de fabricaţie din Braşov se mută la Hărman

Publicat

pe

Guvernul a aprobat în ședința de vineri Planul de reorganizare și restructurare al Societății Carfil S.A, anunță Ministerul Economiei.

Publicitate

„Carfil S.A. este o societate înscrisă în registrul operatorilor economici care dețin capacități strategice, cu obligații la mobilizare. Reorganizarea acestei fabrici urmăreşte atât retehnologizarea fluxurilor de fabricație, cât şi regândirea întregului sistem de management. Strategia pe termen lung privind Societatea Carfil S.A. este de a se integra în consorții în domeniul C&D&I europene, ca lider de consorțiu. După cum am mai spus: industria de apărare este un domeniu strategic, iar reformarea acestui sector intră în responsabilitatea statului”, a declarat Florin Spătaru, Ministrul Economiei.

Carfil S.A. își desfășoară activitatea în trei locații, respectiv municipiul Brașov și localitățile Hărman și Vlădeni. Prin Planul de reorganizare/restructurare, se vizează atât modernizarea capacităților de producție, eficientizarea economico – financiară a societății și creșterea competitivității în domeniul cercetare – dezvoltare, dar și relocarea liniilor de fabricație din municipiul Brașov în locația de la Hărman, fiind așadar o mutare din interiorul municipiului în proximitatea acestuia, respectiv la 10 km distanță. De asemenea, Planul vizează rezolvarea situației investiției nefinalizate „Modernizare Turnătorie de fontă”. În urma reorganizării, societatea va fabrica noi produse militare și sisteme de armament moderne, unele unice pe plan mondial, conform cu standardele NATO, răspunzând solicitărilor din piața internă și externă.

De asemenea, este avută în vedere creșterea numărului de salariați, în special personal cu studii superioare, scăderea vârstei medii și o dezvoltare a capacității de cercetare – dezvoltare.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes