Connect with us
Publicitate

Administrație

Guvernul a aprobat indicatorii tehnico-economici pentru realizarea centurilor ocolitoare de la Azuga, Bușteni și Comarnic, pe DN 1

Publicat

pe

Guvernul a aprobat, miercuri, indicatorii tehnico-economici pentru realizarea centurilor ocolitoare de la Azuga – Bușteni și de la Comarnic. Ambele proiecte au fost inițiate de Consiliul Județean Prahova, care a propus soluții pentru decongestionarea traficului de pe DN 1.

Guvernul a aprobat, miercuri, indicatorii tehnico-economici pentru centurile ocolitoare Azuga – Bușteni și Comarnic, ambele proiecte fiind inițiate de Consiliul Județean Prahova.

Conform celor două hotărâri de Guvern aprobate, investițiile derulate de Consiliul Județean Prahova vor fi finanțate cu fonduri externe nerambursabile, de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, precum și din alte surse legal constituite.

Centură ocolitoare la Azuga – Bușteni

Obiectivul principal al proiectului este descongestionarea circulației din zonele centrale ale oraşelor Buşteni şi Azuga. Pentru realizarea investiției, în valoare totală de peste 838,28 milioane lei, a fost încheiat un Acord de parteneriat între CNAIR și Consiliul Județean Prahova.

Publicitate

Centura ocolitoare de la Azuga – Bușteni include patru segmente de drum în lungime totală de 9,4 km. Durată de execuție a lucrărilor este de 36 de luni.

Primul segment al centurii ocolitoare Azuga – Bușteni este de 1,600 km (extravilan) – traseul pleacă de la km 0+000 (intersecţie cu breteaua de descărcare a autostrăzii A3 între Sinaia şi Poiana Ţapului – DN1, km. 126+640).

Al doilea segment al centurii ocolitoare Azuga – Bușteni este de 5,130 km (intravilan Buşteni) – Traseul pleacă de la km 1+630 (ieşire din DN1, km. 128+300). până la km 6+760 (intrare în DN1, km. 133+500 prin dreapta).

Al treilea segment al centurii ocolitoare Azuga – Bușteni este de 0,520 km (extravilan) – traseul începe la intersecţia cu breteaua de descărcare a autostrăzii A3 între Buşteni şi Azuga – DN1, km. 133+550 prin dreapta.

Al patrulea segment al centurii ocolitoare Azuga Bușteni este de 2,184 km (intravilan Azuga) – traseul pornește de la km 7+250 (ieşire din DN1, km. 134+050 prin dreapta) și continuă până la km 9+434 (intrare în DN1, km. 136 +100 prin stânga).

Centură ocolitoare la Comarnic

Prin acest proiect se prevede realizarea unui traseu complementar, la ieșirea din localitatea Breaza, în lungime de 5,8 km.

Pentru realizarea investiției, în valoare totală de peste 341 milioane lei, a fost încheiat un acord între CNAIR și Consiliul Județean Prahova, iar durata de execuție prevăzută este de 2 ani.

Proiectul, inițiat de Consiliul Județean Prahova, își propune scoaterea traficului greu și de tranzit din interiorul orașului.

Traseul propus pentru varianta ocolitoare de la Comarnic pornește din DJ 101R, la ieşire din localitatea Breaza, unde este prevăzută o intersecţie giratorie.

Traseul drumului este paralel cu calea ferată până la km 1+330, unde traversează râul Prahova printr-un pod de 80 de m.

Traseul continuă către o intersecție cu strada Ghioșești, intersecție amenajată cu sens giratoriu, după care continuă paralel cu albia râului Prahova.

La km 3+730, drumul traversează râul Prahova printr-un pod de 60 m, apoi continuă pe malul drept al râului până la km 4+350, unde traversează un afluent al Prahovei (Valea Mesteacănului) pe un pod de 36 m.

Traseul continuă pe malul drept al râului Prahova, pe care îl traversează pe un pasaj care trece şi peste calea ferată Bucureşti-Braşov la km 5+800 şi se închide printr-o intersecţie de tip giratoriu cu DN1 la km 111+200.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes