Connect with us
Publicitate

Sport

Guvernul a aprobat depunerea candidaturii României pentru organizarea Festivalului Olimpic al Tineretului European în 2027 la Braşov

Publicat

pe

Guvernul a aprobat, în ședința de joi, memorandumul privind depunerea candidaturii României pentru organizarea ediției de iarnă a Festivalului Olimpic al Tineretului European (FOTE) în 2027.

Festivalul Olimpic al Tineretului European este cel mai valoros eveniment multisport pentru tinerii sportivi europeni și are loc la fiecare doi ani, sub egida Asociației Comitetelor Olimpice Europene (EOC) și patronajul Comitetului Olimpic Internațional, anunță Agenția Națională pentru Sport (ANS).

Cea de-a 11-a ediție de iarnă a Festivalului Olimpic al Tineretului European a avut loc tot la Brașov, în 2013, și a reunit 910 sportivi din 45 de țări europene.

ANS amintește că atunci România a cucerit o medalie de aur (la Short-track 1000 m, prin Emil Imre) și două medalii de argint (Biatlon 6 km sprint, prin Dorottya Buzas, și la Short-track 500 m, prin Emil Imre).

Publicitate

„Candidatura pentru organizarea FOTE se depune de către orașul interesat (în cazul nostru, Brașov) și Comitetul Olimpic Național (în cazul nostru, Comitetul Olimpic și Sportiv Român), pentru ediția 2027 fiind propuse zece discipline sportive (schi alpin, schi fond, sărituri, snowboard, biatlon, schi alpinism, patinaj artistic, short-track, hochei pe gheață și curling). Organizarea unei competiții de asemenea anvergură reprezintă o oportunitate deosebită pentru dezvoltarea sporturilor de iarnă, a turismului, dar și a economiei și, implicit, a comunității locale, oferind României o poziție cu maximă vizibilitate pe harta sportivă mondială”, precizează ANS într-un comunicat.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes