Connect with us
Publicitate

Administrație

Guvernul a APROBAT construirea Sălii Polivalente din Brașov. Investiția se ridică la 404 milioane de lei

Publicat

pe

Guvernul a aprobat în ședința de ieri construirea unei săli de sport polivalente în municipiul Brașov, care să asigure condiţii optime pentru desfăşurarea de competiții sportive naţionale și internaţionale.

Publicitate

„A fost adoptat proiectul de hotărâre de Guvern pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiţii Sală Polivalentă în municipiul Braşov. Este un obiectiv de investiţii mult aşteptat, promis de mai multe ori, dar pentru care guvernele anterioare nu au făcut nimic. (…) Este vorba despre un obiectiv cu o valoare de 404 milioane de lei pentru un complex multifuncţional de tip Sală polivalentă în municipiul Braşov cu 11.400 de locuri”, a precizat Ionel Dancă, vineri, la Palatul Victoria.

Potrivit indicatorilor tehnico-economici aprobați, valoarea totală a investiției este de 404 milioane lei. Finanţarea obiectivului de investiţii se asigură din bugetul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice şi de la bugetul local al Unității Administrativ Teritoriale Municipiul Brașov, precum şi din alte surse de finanţare legal constituite, în limita sumelor aprobate anual cu această destinaţie, conform programelor de investiţii publice aprobate potrivit legii.

Obiectivul de investiţii “Complex multifuncţional, Sală Polivalentă Municipiul Braşov” se realizează prin Compania Naţională de Investiţii „C.N.I.” – S.A.

Publicitate

Sală polivalentă va avea 11.233 locuri (din care 10.075 de locuri pentru sala de joc principală și 1.158 de locuri pentru sala secundară).

Construcţiile vor avea 12.785 mp

Durata de execuție a investiției este de 36 luni.

Finanțarea obiectivului de investiții se va realiza de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, în limita sumelor aprobate anual cu această destinație, din bugetul local al unității administrativ-teritorial municipiul Brașov, precum și din alte surse legal constituite, conform programelor de investiții publice aprobate potrivit legii..

Din cele 404 milioane de lei, municipalitea va contribui cu 14 milioane lei, restul investiției de 390 milioane de lei fiind finanțată de Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației prin Compania Națională de Investiții „C.N.I.”- SA.

Publicitate

Premierul a taxat secretarul de stat pentru că investiția nu se regăsea pe ordinea de zi normală

„Aș vrea să fiți de acord, dacă se poate, cu introducerea pe ordinea suplimentară a ședinței de Guvern a proiectului pentru aprobarea indicatorilor tehno-economici al obiectivului de investiții – Complex Multifuncțional, Sala Polivalentă, Municipiul Brașov. Este vorba despre o Sală Polivalentă de 11.233 de locuri. Valoarea totală este de 404 milioane lei”, a spus Augustin-Cătălin Iapă, secretat de stat în Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației.

„Nu numai că sunt de acord, vă dați seama ce ați fi pățit dacă nu veneați cu un asemenea act normativ, că m-am uitat pe ordinea de zi normală și nu era inclusă. De acord. Practic investiția e făcută în parteneriat cu Primăria Municipiului Brașov. Ok, de acord cu introducerea pe ordinea de zi”, a intervenit rapid premierul Ludovic Orban.

Complexul va avea peste 14 hectare

Peste 12.000mp vor fi construcții iar restul incintei urmează să fie organizat conform tabelului de mai jos

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes