Connect with us
Publicitate

Economic

GSP: Sala Polivalentă din Braşov s-a scumpit de peste 4 ori în doi ani!

Publicat

pe

Preţul viitoarei Săli Polivalente de la Braşov a crescut de la 20 de milioane de euro, atât cât se estima în 2018 că va costa, la 83 de milioane de euro, în prezent. Proiectul a fost de la început unul controversat. Noul obiectiv de va ridica pe locul fostului stadion Municipal, pe un teren mlăştinos, ceea ce face preţurl construcţiei să fie şi mai mare, scrie GSP.ro.

Publicitate

Potrivit sursei citate, în urmă cu circa trei ani, la solicitarea Ordinului Arhitecţilor din România-filiala Braşov, geologul Mihai Iacomir a efectuat un studiu amplu legat de terenul în cauză. Din acest studiu a rezultat faptul că terenul nu este cel mai potrivit pentru construcţii, ţinând cont că acolo se afla o mlaştină. Din această cauză, costurile oricăror construcţii sunt mai ridicate.  

„Harta iosefină, făcută de austrieci în timpul Imperiului Habsburgic, pe la 1760, indică la Braşov o baltă pe locul respectiv. Cimitirul Ştrenghi, care înseamnă loc cu izvoare, e pe un versant vecin, activ hidrologic. Curge apa prin pământ. Aceleaşi repere le avem şi în documente similare ulterioare, până prin 1980. Suprafaţa de joc de pe vechiul stadion a avut dintotdeauna probleme din cauza solului mlăştinos. Prin urmare, nu e un teren propice pentru construcţii. Sigur, se pot dezvolta acolo proiecte, dar cu costuri mai mari”, a declarat Iacomir, pentru sursa citată.

Articolul integral îl puteți citi pe GSP.ro

Publicitate

Sursa GSP.ro / Justin Gafiuc

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes