Connect with us
Publicitate

Economic

Grupul Nordis investeşte 25 mil. euro pe drumul Poienii într-un proiect cu apartamente şi camere de hotel

Avatar

Publicat

pe

Grupul Nordis va investi circa 25 mil. euro într-un proiect mixt, format din apartamente şi camere de hotel, în Braşov pe Drumul Poienii, a explicat Alexandru Mihai, managing partner, Nordis Group, în cadrul emisiunii Investiţi în România!, realizată de Ziarul Financiar.

„Am lansat în ianuarie Nordis Braşov, un proiect de lux, cu puţin peste 200 de unităţi, situat pe Drumul Poienii în Braşov. (…) Proiectul este compus din cinci blocuri, din care două cuprind circa 41 de apartamente, iar celelalte trei însumează undeva la 170 de camere de hotel”, a declarat Alexandru Mihai, managing partner al grupului fondat de antreprenorul Emanuel Poştoacă în 2008.

Termenul de construcţie pentru proiectul din Braşov este de 24 de luni, iar acesta va însemna în final 14.000 mp construiţi. Grupul este deja în discuţii pentru vânzarea unui bloc întreg cu 50 de camere de hotel.

Publicitate

Grupul Nordis propune toate unităţile construite drept variante de investiţii imobilire. În cazul camerelor de hotel, cumpărătorul poate opta ca aceasta să fie administrată de Nordis în timp ce el primeşte un randament fix anualizat de 7%. În ceea ce priveşte apartamentele, acestea pot fi date spre administrarea Nordis ca unităţi de cazare, iar din fiecare noapte plătită proprietarul primeşte 66%, iar grupul 34%.

La nivel de preţ, Alexandru Mihai estimează că preţul mediu pe proiectele Nordis depăşeşte 2.500 euro/mp, însă acesta se schimbă în funcţie de proiect şi unitate.

Publicitate

Reprezentanţii Nordis au explicat că doar 2% dintre clienţii lor recurg la finanţare bancară pentru achiziţie.

Grupul Nordis pariază în 2021-2022 pe revenirea turismului şi pe o creştere puternică a turismului naţional.

„Criza a generat o nevoie de turism intern. Noi estimăm că anul acesta şi anul acesta şi anul viitor turismul intern va creşte cu circa 40%. Când există încă această apăsare, preferi să fii mai aproape de casă, să fii la distanţă de câteva ore cu maşina, să nu depinzi de un avion sau de o potenţială carantină”.

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea
Publicitate
Publicitate

De Interes

>