Connect with us
Publicitate

Economic

Grupul german Continental, cu peste 20.000 de salariaţi pe piaţa locală, anunţă că vrea să facă noi angajări în România. Anul trecut au investit 150 milioane de euro în fabricile de la noi

Publicat

pe

  • Germanii sunt unii dintre cei mai mari angajatori locali, cu peste 20.000 de salariaţi 
  • Şi în 2020, în pandemie, compania a investit peste 150 de milioane de euro în operaţiunile sale din România.

Continental România, cel mai mare producător de componente auto prezent pe piaţa locală, pregăteşte investiţii de 150 mil. euro în 2021, iar cei mai mulţi bani merg spre finalizarea proiectelor demarate în 2020, precum cele din centrul de inginerie din Timişoara, achiziţionarea de echi­pa­mente pentru reducerea mirosului pro­venit de la fabrica de anvelope de acolo.

Publicitate

Continental deţine local şapte unităţi de producţie şi patru centre de inginerie în Timişoara, Sibiu, Carei, Nădab, Braşov şi Iaşi.

Şi anul trecut, în plină pandemie, compania a investit peste 150 de milioane de euro în operaţiunile sale din România.

Printre investiţii se numără lucrările la noua clădire de birouri a centrului de cercetare şi dezvoltare din Timişoara, finalizarea lucrărilor la clădirea din Iaşi, punerea în aplicare a sistemului de trigenerare la fabrica de componente electronice din Timişoara, imple­mentarea noului echipament pentru tratarea emisiilor la fabrica de anvelope din capitala Banatului, precum şi investiţii în echipamente de ultimă generaţie în centrul de inginerie şi fabrica de componente electronice din Sibiu şi în fabricile ContiTech din ţară (Carei, Nădab şi Timişoara) prin punerea în aplicare a tehnologiilor industriei 4.0 care conferă un grad ridicat de automatizare şi îmbunătăţire a proceselor de producţie, a eficienţei şi calităţii muncii.

Publicitate

„Industria automotive trece printr-o transformare ce determină o creştere tot mai accentuată a unei mobilităţi auto­nome, conectate, sigure şi fără emisii. Activităţile din centrele R&D din România, axate pe software şi sisteme, reuşesc să aducă viitorul în faţa noastră“, a spus Christian von Albrichsfeld, head of country Continental România.

Pentru 2021, odată cu investiţiile în dezvoltarea activităţii din România, Continental are în plan şi noi recrutări, după ce anul trecut grupul a trecut de 20.100 de angajaţi pe plan local. Angajările de anul trecut au fost realizate într-o perioadă cu probleme în industria auto mondială, puternic afectată de pandemie. Pentru 2021, numărul de noi angajaţi va depinde de viitoarele proiecte şi de evoluţia industriei automotive.

Inginerii şi informaticienii din România ai Continental lucrează la identificarea de soluţii de software şi hardware pentru interiorul autoturismului, conducere autonomă, siguranţă, sisteme de navigaţie şi instrumente pentru maşini viitoare şi vehicule comerciale, precum şi pentru motor şi transmisie, extinzând şi arhitectura de reţea.

Continental avea, la finalul anului 2020, peste 20.100 de angajaţi în sediile sale din România, fiind unul dintre cei mai mari angajatori locali. O treime dintre aceştia sunt ingineri şi informaticieni.

„În 2020 am avansat considerabil în adoptarea modului de lucru de tip agil şi digital, pe care ni l-am asumat la nivelul întregii companii. Anul 2021 este cel în care trebuie să continuăm să vedem oportunităţile ce apar şi să creştem afacereaì, a adăugat Christian von Albrichsfeld.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes