Connect with us
Publicitate

Eveniment

Grevă japoneză, azi, la Institutul Național de Statistic, inclusiv la Braşov

Publicat

pe

Publicitate

Angajații Institutului Național de Statistică organizează miercuri grevă japoneză și amenință cu declanșarea grevei generale. Ei sunt nemulțumiți de „situaţia salarială discriminatorie”.

Sindicatul din Institutul Național de Statistică București (SINSB) organizează miercuri grevă japoneză pe durata întregii zile de muncă.

„Ca urmare a situaţiei salariale discriminatorii la care sunt supuşi angajaţii Institutului Naţional de Statistică (INS) de o lungă perioadă de timp, trataţi ca o categorie inferioară de funcţionari publici şi ca urmare a nepăsării totale a factorilor decidenţi faţă de numeroasele notificări, adrese şi acţiuni de protest, solicită de urgenţă: Aplicarea Memorandumului asumat de Guvernul României în data de 13.07.2022 cu tema Soluționarea problemelor de salarizare existente la nivelul Institutului Național de Statistică și al Direcțiilor Regionale și Județene de Statistică. Stoparea discriminărilor salariale la care sunt supuşi angajaţii Institutului Naţional de Statistică din sediul central şi din direcţiile teritoriale de statistică. Uniformizarea grilei de salarizare din sediul central și din direcţiile teritoriale de statistică”, a anunțat SINSB.

Greva japoneză se desfăşoară simultan în Institutul Naţional de Statistică Bucureşti şi în 26 de direcţii teritoriale de statistică din Bucureşti, Alba, Arad, Bacau, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Brăila, Braşov, Cluj, Dâmboviţa, Galaţi, Giurgiu, Gorj, Harghita, Iaşi, Mehedinți, Mureş, Prahova, Sălaj, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiş, Tulcea, Vâlcea și Vaslui.

Publicitate

Conform calendarului de proteste stabilit de sindicaliști, salariaţii din INS vor picheta în data de 11 mai sediul Parlamentului României începând cu ora 10:00 şi sediul Institutului Naţional de Statistică Bucureşti începând cu ora 11:45.

Sindicatul din Institutul Naţional de Statistică Bucureşti a anunțat Guvernul României că „va declanşa procedurile de întrerupere a activităţii, demers cu implicaţii majore în punerea în aplicare a măsurilor economice şi sociale ale Guvernului sau respectarea termenelor de transmitere a datelor către Eurostat şi alte organisme internaţionale”.

„Salariaţii, reprezentaţi de către sindicat, solicită asumarea de către conducerea INS a incapacităţii de a gestiona problemele apărute în ultimii ani. Toate strategiile şi politicile decizionale sunt elaborate şi fundamentate pe baza analizelor datelor statistice, iar măsurarea rezultatelor implementării acestora la nivel macroeconomic nu se poate face fără să se utilizeze ansamblul de indicatori produşi de statistica oficială şi toate acestea pot fi realizate doar cu ajutorul celei mai importante resurse a instituţiei şi anume resursa umană”, au precizat sindicaliștii.

INS furnizează date pe plan intern şi extern către Eurostat.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes