Connect with us
Publicitate

Eveniment

Grevă generală la Prefectura Brașov. Angajații au anunțat că nu vor lucra astăzi. Astfel de proteste sunt organizate în toată țara

Publicat

pe

Funcţionarii publici şi personalul contractual din instituţiile prefectului din țară, declară grevă generală în data de 10 aprilie 2023. La această acţiune vor participa 1800 salariaţi prin încetarea colectivă şi voluntară a lucrului la sediul instituţiei prefectului. Inclusiv la Brașov angajații au decis să nu lucreze, iar o parte dintre ei vor ieși pe holuri cu pancarte pentru a-și arăta nemulțumirile.

Publicitate

Membrii Sindicatului „Egalitatea” ai Funcționarilor Publici și Personalului Contractual din Administrația Publică solicită trecerea personalului angajat în prefecturi din categoria funcțiilor teritoriale în cea a funcțiilor de stat.

Ei spun că salarizarea personalului din cadrul instituţiilor prefectului trebuie să fie la nivelul funcţiilor publice de stat, având în vedere că instituţia prefectului este un organ de control al activităţii autorităţilor publice locale și de conducere a serviciilor publice deconcentrate. În prezent, un angajat al instituţiei prefectului are un salariu mult mai mic decât un angajat din consiliul judeţean, primării şi servicii publice deconcentrate.

Începând cu anul 2017, anul adoptării Legii privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, toate categoriile de salariați au beneficiat de majorări salariale. Exemple ar fi angajații de la Agenția Națională de Administrare Fiscală, Protecția Consumatorului, APIA etc.

Publicitate

„Instituția prefectului din instituția numărul 1 a ajuns Cenușăreasa administrației publice. Cât să mai suportăm umilința de a fi plătit la nivelul unui muncitor de la o primărie de comună? De asemenea, solicităm ca instituțiile prefectului să fie reașezate in locul si rolul ce i se cuvin, in subordinea Guvernului si ordonator principal de credite pentru instituțiile prefectului sa fie Secretariatul General al Guvernului si nu Ministerul Afacerilor Interne, cum este in prezent”, au declarat reprezentanții sindicaliștilor.

Constituția României prevedere că prefectul este reprezentantul Guvernului pe plan local şi conduce serviciile publice deconcentrate ale ministerelor şi ale celorlalte organe ale administraţiei publice centrale din unităţile administrativ-teritoriale.

Sindicaliștii spun că poziționarea in cadrul Ministerului Afacerilor Interne le-a adus numai prejudicii, sarcini în plus și niciun sprijin. În cazul în care revendicările lor nu vor fi soluționate, protestatarii spun că vor continua greva și în următoarele zile.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes