Connect with us
Publicitate

Administrație

Gratuitate pe autobuzele RATBV pentru mai mulți brașoveni. Care sunt noile condiții

Publicat

pe

Publicitate

De la 1 mai, mai mulţi seniori din Braşov cu abonamente gratuite. Plafonul maxim al veniturilor a crescut de la 2.100 la 3.500 de lei

Din data de 1 mai se schimbă regulile de acordare a facilităţilor pentru transportul în comun acordate seniorilor cu domiciliul în municipiul Braşov. Decizia a fost luată de Consiliul Local Braşov în şedinţa de plen de marţi, 2 aprilie. Astfel, potrivit deciziei aleşilor locali, seniorii care au împlinit vârsta de 60 de ani şi pensionarii, indiferent de vârstă, de categoria pensiei, respectiv invaliditate, de urmaş (numai în cazul soţ/soţie), anticipată, anticipată parţială, limită de vârstă, cu domiciliul în UAT Municipiul Braşov şi ale căror venituri nete (inclusiv pensia) sunt mai mici sau egale cu 3.500 lei/lună, beneficiază de „Abonament lunar metropolitan cu facilităţi” gratuit, încărcat pe cardul de transport, valabil pe traseele operate de RATBV SA, transmite bzb.ro.

Gratuitatea se acordă la solicitarea seniorilor în baza cărţii de identitate/buletinului de identitate, a cuponului de pensie din luna anterioară, în original, sau adeverinţă de venit de la locul/locurile de muncă eliberată de angajator, în original, după caz şi a declaraţiei pe propria răspundere.

Tot din data de 1 mai, seniorii din categoriile amintite, dar care au pensii venituri ce depăşesc plafonul de 3.501 lei, beneficiază de o reducere cu 50% preţului tichetelor de călătorie.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes