Connect with us
Publicitate

Cultural

Gratis la Castelul Peleş, de Noaptea Muzeelor

Publicat

pe

Publicitate

Castelul Peleş din Sinaia, dar şi o serie largă de muzee din judeţul Prahova, dintre care unele unicat în ţară, vor putea fi vizitate gratuit, sâmbătă, cu prilejul evenimentului sărbătorit la nivel internaţional Noaptea Muzeelor.

Astfel, la Castelul Peleş va putea fi vizionată în regim de gratuitate expoziţia de bază, aflată la parterul edificiului, intervalul orar în care vor putea fi efectuate vizitele fiind 17,00- 21,15 (ultima intrare), conform Agerpres.

De asemenea, mai multe muzee prahovene participă la Noaptea Muzeelor şi aşteaptă vizitatori, unele organizând diverse evenimente, iar altele punând la dispoziţie expoziţiile de bază.

Printre aceste instituţii de cultură se numără şi unele unicat în reţeaua muzeală a ţării, respectiv Muzeul Ceasului, înfiinţat în anul 1963 de profesorul Nicolae Simache, şi Muzeul Petrolului, inaugurat în octombrie 1961, care are un patrimoniu estimat la peste 8.000 de piese muzeale.

Publicitate

Muzeul Judeţean de Istorie şi Arheologie Prahova a anunţat că vor fi organizate vizite gratuite la mai multe dintre secţiile sale aflate în Ploieşti sau în localităţi ale judeţului.

La Ploieşti, vor putea fi vizitate gratuit, sâmbătă, Muzeul Memorial „Paul Constantinescu”, Muzeul Memorial „Nichita Stănescu”, Muzeul „Casă de Târgoveţ din sec. XVIII-XIX”, Muzeul „Ion Luca Caragiale”, Muzeul Ceasului „Nicolae Simache” şi Muzeul de Istorie şi Arheologie.

În judeţ participă la acest eveniment Muzeul „Casa Domnească” de la Brebu, Muzeul de Etnografie al Văii Teleajenului aflat la Vălenii de Munte, Muzeul „Conacul Bellu” din Urlaţi, Muzeul Memorial „Constantin şi Ion Stere” aflat în Parcul „Constantin Stere” din Bucov, Muzeul „Crama 1777” de la Valea Călugărească, Muzeul „Conacul Pană Filipescu” din comuna Filipeştii de Târg şi Muzeul Memorial „Cezar Petrescu” din Buşteni.

De asemenea, Muzeul Judeţean de Ştiinţele Naturii Prahova oferă ocazia publicului de a vizita, gratuit, între orele 17,00 şi 22,00, Muzeul Omului şi Muzeul Petrolului, ultima intrare fiind la ora 21,30.

Şi Muzeul de Artă Ion Ionescu-Quintus va putea fi vizitat gratuit sâmbătă, începând cu ora 17,00 şi până la ora 24,00 (ora 23.00 este ora de intrare a ultimului vizitator).

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes