Connect with us
Publicitate

Administrație

Graficienii de ocazie n-au fost de acord cu primarul Coliban. Apeductul de pe aleea de sub Tâmpa, din nou vandalizat

Publicat

pe

Publicitate

În urmă cu mai bine de o lună primarul Brașovului, Allen Coliban posta pe pagina sa de Facebook o fotografie cu zidurile proaspăt vopsite ale apeductului de pe aleea de sub Tâmpa. Deși părea mândru de realizare și spera că locul va rămâne renovat pentru mult timp, se pare că graficienii de ocazie s-au gândit să își lase din nou amprenta pe ziduri.

Acum pereții apeductului sunt, din nou, plini de mesaje ciudate și mâzgăleli făcute de tot felul de indivizi certați cu bunul simț. Deși agenții de la Poliția Locală patrulează zilnic prin zonă autoritățile spun că făptașii sunt greu de prins și identificat pentru că așa zișii artiști de ocazie ar acționa în găști, după un plan bine pus la punct.

„Ne confruntăm cu situații în care unii tineri încearcă să își lase semnătura peste tot. Se întâmpla mai ales în centrul istoric – fie că o fac pe casele private, fie pe zidurile din jurul Brașovului. Poliția încearcă să îi sancționeze. În ultimul an au sancționat 15 persoane. Este destul de greu pentru că ei lucrează în echipă: unul ține «de șase», iar ceilalți semnează cu spray-ul”, a explicat purtătorul de cuvânt al Primăriei municipiului Brașov, Sorin Toarcea, pentru Radio România Brașov FM.

Amenda pentru o mâzgălelală de ocazie este cuprinsă între 100 și 500 de lei, potrivit reprezentanților municipalității. Plătită la jumătate, amenda devine derizorie. E mai scump să-ți iei sprayurile de graffer decât o amendă pentru această faptă. De exemplu, la o simplă căutare pe internet, pe un site, un tub este 29 de lei. O culoare. Pentru o mâzgăleală cu semnătură, pe pereți se văd 2-3 culori, astfel, cei ce vor o paletă mai largă de culori, trebuie să investească mai mult. Mai mult decât o amendă.

Publicitate

Foto: Radio România Brașov FM

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes