Connect with us
Publicitate

Turism

Gradul de ocupare în staţiunile de pe Valea Prahovei a fost de 70%, în vacanța de Crăciun

Publicat

pe

Gradul de ocupare în principalele staţiuni montane de pe Valea Prahovei a fost peste 70% în vacanţa de Crăciun, însă vremea a fost capricioasă pe aproape toată perioada sejurului, scrie Agerpres.

Publicitate

„După ce vacanţa de Crăciun a început cu zăpadă ca în poveşti şi vreme capricioasă la munte pe parcursul zilelor vremea a început să se îmbuneze şi instalaţiile pe cablu au început să funcţioneze. În principalele staţiuni montane gradul de ocupare a fost peste 70% pentru vacanţa de Crăciun, în timp ce în Câmpina unităţile de cazare au fost ocupate în proporţie de 90%”, se arată într-un comunicat al APDT Prahova.

Vremea a fost capricioasă aproape pe toată perioada acestei vacanţe. A început cu o ninsoare ca în poveşti, dar cu vânt, terminând cu vreme frumoasă, dar prea caldă pentru această perioadă. În Sinaia nu s-a putut schia pe principalele pârtii, doar copii putându-se bucura de săniuş la cota 1400. În Buşteni, tot copiii au fost cei bucuroşi că s-au putut da cu sania şi începătorii care au descoperit tainele schiului pe pârtia de începători din Fun Park-ul Kalinderu. Aceştia au fost îndrumaţi de monitori de schi în lecţii particulare sau colective pentru copii, adolescenţi şi adulţi.

Potrivit asociaţiei de profil, Azuga a fost singura staţiune din Prahova unde s-a putut schia, atâta timp cât nu a bătut vântul. Pârtiile deschise, îmbunătăţite cu zăpadă artificială, au fost Sorica şi Cazacu Variantă.

Publicitate

În continuare în principalele oraşe turistice continuă Târgurile de Crăciun, până în luna ianuarie, multe dintre ele oferind pe lângă dulciuri şi vin fiert specifice perioadei şi posibilitatea de a patina.

„Din păcate nu sunt anunţate evenimente publice care să sărbătorească trecerea în noul an, dar hotelurile şi toate unităţile care organizează petreceri au pregătit programe artistice şi focuri de artificii impresionante”, se precizează în comunicatul citat.

APDT Prahova este un parteneriat public-privat, cu funcţiuni de OMD, organizaţie de management al destinaţiei, înregistrată din 2008 la iniţiativa ANAT. Aceasta reuneşte într-un parteneriat public-privat alături actori din turismul prahovean Consiliul Judeţean, consilii locale, hoteluri, agenţii de turism, CCI Prahova, UPG.

APDT Prahova este membru în Consiliul Director al Alianţa pentru Turism (APT), membru activ al Consiliului de brand al României, al grupului de lucru voucherele de vacanţă, al grupului de lucru Organizaţii de Management al Destinaţiilor (OMD) şi de asemenea membru fondator şi vicepreşedinte Federaţia Asociaţiilor de Promovare Turistică din România (FAPT).

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes