Connect with us
Publicitate

Administrație

Grădinița numărul 13 din Brașov ar putea fi închisă, din nou. Conducerea a primit o înștiințare de evacuare. Ce spun autoritățile

Publicat

pe

Publicitate

Zeci de părinți din Brașov sunt disperați că nu vor mai avea unde să își ducă copiii la grădiniță. Conducerea Grădiniței numărul 13, de pe strada Agrișelor, a primit o înștiințare de evacuare, începând cu data de 1 aprilie.

„Dragi părinți, am fost înștiințata printr-o somație de executare silită că începând de la 01.04.2022 nu vom mai putea intra în clădirea grădiniței și nu vom avea acces nici în curte. Atât clădirea cât și curtea urmează să fie vândute. Am înștiințat Primăria și Consiliul local, am obținut o amânare dar doar până în 12 aprilie”, este anunțul primit de părinți de la directoarea unității de învățământ.

O problemă asemănătoare a apărut la finalul lunii august 2019 atunci când proprietarul terenului a încercat să blocheze accesul în clădire. Primăria Brașov a obținut în instanță dreptul de acces în unitatea de învățământ, iar acum scenariul pare că se repetă.

„În cazul acestei grădinițe, Municipalitatea a avut două procese, pentru că vorbim de doi proprietari, unul pe clădire și unul pe teren. În 2020 am pierdut procesul pe clădire, astfel că, în iunie 2021, am semnat un contract de închiriere, pe 10 ani, pentru clădire. La acel moment, procesul pentru teren era în derulare. Între timp am pierdut și procesul pentru teren. Am primit de la avocatul celor doi o ofertă pentru cumpărarea clădirii și a terenului. Suma solicitată este mult mai mare, dublă, față de expertiza realizată de ei. Am avut o discuție cu avocatul și am stabilit amânarea executării pentru o perioadă, astfel încât să facem și noi propria expertiză și să începem discuțiile cu ei”, a declarat Sorin Toarcea, purtătorul de cuvânt al Primăriei Brașov.

Publicitate

Până pe 12 aprilie, cel puțin, copiii vor putea merge la grădiniță în continuare. Părinții, dar și cadrele didactice se tem că după această dată vor fi nevoiți să evacueze clădirea și cer autorităților locale să găsească o soluție pentru rezolvarea acestei probleme.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes