Connect with us
Publicitate

Economic

Global Vision anunță investiții de 70 milioane de euro în parcuri de business. Brașov, pe lista orașelor vizate de dezvoltator

Publicat

pe

Global Vision, companie românească fondată în 2004 de Sorin Preda, continuă investițiile în parcuri de business în orașe precum București (Chitila, Otopeni), Constanța, Oradea, Timișoara și Arad, deja anunțate de anul trecut. Are în plan însă, și noi locații de dezvoltare, scrie Forbes.ro.

Publicitate

Mai exact, este vorba despre dezvoltări viitoare în proiecte precum: Chitila Logistics Hub – 52.000 mp, Constanța Business Park – 25.000 mp logistică, procesare și producție și 15.000 mp Retail Park și Timișoara Industrial Park – 20.000 mp. De asemenea, Global Vision va dezvolta un centru de depozitare, cu temperatură controlată în Pitești – 5000 mp și un nou hub logistic, în proximitatea Capitalei, în care va investi 10 milioane de euro în teren și peste 50 de milioane de euro în clădiri.

Printre proiectele companiei aflate în faza de dezvoltare este și Bucharest Airport Park (Otopeni), cu o suprafață de 13.000 mp.

Totodată, Global Vision ia în calcul expansiunea în orașe precum Bacău, Iaşi, Târgu-Mureş, Sibiu, Pitesti, Craiova şi Braşov și extinderea parteneriatului strategic cu Globalworth.

Publicitate

“Proiectele industriale pe care le dezvoltăm în parteneriat cu Globalworth urmează firesc parcursul de dezvoltare, adăugând următoarele faze pe care începem să le construim. Am înregistrat rezultate foarte bune pentru primele unități logistice din cadrul Constanța Business Park (21.300 mp) și Chitila Logistics Hub (23.100 mp) livrate și închiriate către chiriași precum Mega Image, Green Net PepsiCo, Maspex, Maracana și continuăm expansiunea. Am observat interesul crescut al chiriașilor care activează în retail-ul online și consider că această creștere cu 30% a eCommerce-ului în 2020 față de 2019 este un vector consistent pentru impulsionarea dezvoltărilor logistice și de depozitare“, spune Sorin Preda, CEO Global Vision.

În 2020, dezvoltatorul Global Vision a livrat la cheie două fabrici pentru unii dintre cei mai renumiți producători germani din segmentul de automotive. Este vorba despre fabrica IWIS, de la Oradea, cu o suprafață de 6500 mp de spațiu de producție și asamblare, birouri și anexe tehnice și extinderea fabricii Huf Group, de la Arad – o suprafață de 10.000 mp de arii de producție livrată în aproximativ patru luni producătorului german de sisteme de acces și securitate auto.

Investițiile gestionate până în prezent, în proiectele aflate în dezvoltare și în cele livrate în 2020, depășesc 150 de milioane de euro.

În 2021, antreprenorul Sorin Preda a anunțat în exclusivitate pentru Forbes România că estimează investiții de peste 70 de milioane de euro.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes