Connect with us
Publicitate

Economic

Gigantul Inditex, proprietarul Zara, a renunţat la 800 de salariaţii români în pandemie, mai bine de un sfert din total. La Brașov anul trecut au deschis un nou magazin

Publicitate

Publicat

pe

Grupul spaniol Inditex, liderul pieţei locale de modă, cu un total de opt branduri printre care şi Zara, mai avea la finalul anului trecut 2.200 de salariaţi, faţă de circa 3.000 înainte de pandemie, respectiv la final de 2019, conform informaţiilor din rapoartele companiei.

Publicitate

Din datele ZF, scăderea vine ca urmare a închiderii a patru magazine, dar şi ca urmare a plecărilor voluntare, mai ales în lockdown când magazinele fizice neesenţiale au fost închise temporar. Atunci oamenii – în special stu­denţi care au început cursuri online – au plecat către ora­şe­le natale şi nu s-au întors în centrele universitare, spun sursele ZF.

În retail oricum fluctuaţia de personal era mare şi înainte de pandemie, chiar peste 50%. În modă, pentru grupurile mari lucrau mulţi studenţi care alegeau poziţia de lucrător comercial ca un prim job.

Inditex, proprietarul Zara, a închis în pandemie patru ma­gazine, respectiv două în Unirea Shopping Center din Bu­cureşti, unul în mallul Iulius din Iaşi şi un altul la Brăila. Pe de altă parte, compania a deschis şapte noi unităţi, printre care și într-un nou centru comercial inaugurat la Braşov, aşa că la 31 ianuarie 2021 reţeaua Inditex în România număra 139 de unităţi.

Publicitate

Raportând numărul de magazine de la 31 ianuarie 2021 cu cel din aceeaşi dată din 2020, moment în care nu se resimţea pandemia în Europa, România este pe plus cu trei unităţi. Mai mult, este singura dintre pieţele analizate de ZF în această situaţie în contextul în care în Germania reţeaua e mai mică cu şapte unităţi, în Polonia cu nouă, iar în Bulgaria cu patru.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes