Connect with us
Publicitate

Economic

Ghimbavul, săracul oraş bogat

Publicat

pe

Publicitate

Un top al oraşelor din România recent realizat a situat pe primul loc localitatea braşoveană Ghimbav, care la o populaţie de 6.480 de oameni are 10.986 de angajaţi, un PIB per capita de 115.594 euro şi un impozit pe venit per capita 1.192,85 euro. Modul de clasificare al oraşelor a fost făcut după un criteriu relevant: PIB per capita, adică PIB-ul nominal şi în plus s-a mai luat în calcul şi mărimea impozitului plătit pe acelaşi cap de locuitor. Aşadar, primul loc ocupat de Ghimbav este meritat şi cu atât mai îmbucurător pentru noi ca braşoveni.

Este de aşteptat ca odată cu apariţia Aeroportului Internaţional Braşov – Ghimbav, ambele oraşe să-şi îmbunătăţească situaţia economică şi nu numai ele, toate localităţile din judeţ vor avea posibilitatea să se dezvolte. Cu această perspectivă la îndemână, Ghimbavul are toate şansele să-şi menţină să să-şi consolideze acest prim loc între oraşele României.

Paradoxul situaţiei oraşului Ghimbav vine de la faptul că pe cât este de binecuvântată localitatea aceasta din punct de vedere geografic şi economic, pe atât de blestemată pare să fie la nivel de administraţie locală. În pofida faptului că are un primar, Toma Dorel, cu procese penale pentru corupţie pe rol – care a fost arestat şi suspendat din funcţie o perioadă bună de timp – că are o majoritate în Consiliul Local care se „împunge” permanent cu tabăra primarului, Ghimbavul a reuşit să fie întâiul oraş al României!

Trebuie lăudată performanţa ghimbăşenilor, dar nici nu putem să ne gândim unde s-ar situa primul oraş din România dacă cei implicaţi în conducerea lui s-ar gândi în primul rând la binele comunităţii, şi ar lăsa interesul sau ambiţiile personale pe locul doi.  

Publicitate

foto: brasovtourism. app

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes