Connect with us
Publicitate

Eveniment

Gheaţa s-a rupt sub un bărbat care încerca să traverseze Lacul Noua. A fost salvat de doi poliţişti

Publicat

pe

Ieri, doi poliţiştii braşoveni au salvat un bărbat care se afla pe Lacul Noua şi încerca să în traverseze pe gheaţa formată deasupra lui. Gheaţa s-a rupt sub el şi omul a căzut în apă.

Publicitate

„La data de 16 ianuarie 2021, în jurul orei 17.00, polițiști din cadrul Poliției Municipiului Brașov – Secția 4 Poliție au fost sesizați prin apelul unic de urgență 112 cu privire la faptul că, o persoană de sex masculin, în încercarea de a traversa Lacul Noua din municipiul Brașov pe gheața formată deasupra acestuia, ar fi căzut în apă, nereușind să ajungă la mal.

La fața locului s-a deplasat, de îndată, un echipaj de poliție, format din agent principal de poliție Dorobanțu Dumitru, în vârstă de 27 ani,și agent de poliție Darie Ciprian, în vârstă de 34 ani, ambii din cadrul Secției 4 Poliție Brașov, ocazie cu care au procedat la derularea activităților de scoatere a persoanei din lac.

Polițiștii, cu ajutorul unor sănii solicitate cetățenilor aflați în proximitatea lacului, au încercat să creeze o punte pentru a ajunge la persoana în cauză, sub greutatea acestora, gheața rupându-se.

Publicitate

Nefiind descurajați de acest incident, polițiștii au continuat să meargă prin apă, până au ajuns la bărbat, reușind să-l scoată deasupra gheții, unde, prin intermediul sănilor au transportat persoana la echipajul medical sosit la fața locului.

Bărbatul, în vârstă de 52 ani, a fost preluat, stabilizat și transportat la spital, în vederea acordării de îngrijiri medicale.

Astfel de evenimente ne demonstrează însemnătatea proverbului “Omul potrivit, la locul potrivit”.

Colegii noștri au fost oamenii potriviți, la locul potrivit pentru bărbatul, în vârstă de 52 ani.

Cei doi polițiști își desfășoară activitatea în cadrul Poliției Municipiului Brașov – Secția 4 Poliție Brașov, ambii fiind absolvenți ai Școlii de Agenți de Poliție “Vasile Lascăr” Câmpina, promoția 2015 și promoția 2018.

Publicitate

Cu uniforma, pe care o poartă cu mândrie, udă, cu frigul pătrunzându-le în corp, dar cu mulțumirea sufletească că au contribuit la salvarea unei vieți, așa își vor încheia în această seara colegii noștri serviciul!”, se arată în comunicatul trimis de IPJ Braşov

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes