Connect with us
Publicitate

Economic

Germanii de la Schaeffler extind fabrica din Cristian și încep producția în domeniul căilor ferate

Publicat

pe

Publicitate

Compania Schaeffler România, furnizor de produse și servicii în domeniile auto și industrie cu afaceri de aproape 540 de milioane de euro în 2020, va extinde în acest an atât atât capacitățile de producție, cât și portofoliul, urmând să realizeze pe platforma din județul Brașov și articole destinate domeniul căilor ferate.

“Anul acesta ne concentrăm pe consolidarea statutului nostru de producător de top cu competențe în cercetare-dezvoltare care va oferi o orientare strategică pe termen lung și valoare adăugată pentru Brașov. Cel mai important proiect va fi pe partea de extindere a capacităților de producție. Aceste investiții se vor alătura celor șase hale de producție existente, precum și campusului de R&D din locație, format din centrul de inginerie și centrul de testare”, a declarat pentru Profit.ro Sorin Poteraș, General Manager al subsi­diarei locale a grupului german Schaeffler.

Compania a raportat pentru anul trecut afaceri de 2,6 miliarde de lei (537,5 milioane euro) și un profit net de 59,5 milioane de lei (12,3 milioane lei), având circa 5.000 de angajați.

Pentru anul în curs, compania estimează o creștere ușoară a numărului de angajați.

Publicitate

Schaeffler România are două sectoare principale de activitate: industrie și automotive, fabricând produse pentru construcția de mașini (cu alimentare pe benzină și motorină, dar și electrice / hibride), piese aftermarket și rulmenți de mari dimensiuni pentru diferite aplicații industriale. Principalii clienți ai companiei sunt marii producători auto și companiile din domeniul energiei eoliene.

Grupul german a lansat producția în România în 2002. Primele produse au fost realizate în spații închiriate, Schaeffler construind ulterior fabrica în mai multe etape. Una dintre cele mai importante investiții din ultimii ani a constat în al 2-lea centru de R&D al companiei, pentru testarea produselor.

La nivel global, grupul a avut anul trecut venituri de 12,6 miliarde de euro, divizia auto având o contribuție de peste 60%.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes