Connect with us
Publicitate

Economic

Germanii de la Schaeffler, cu 5.000 angajați la Brașov, estimează o scădere a afacerilor pentru cel de-al doilea semestru din acest an

Publicat

pe

Schaeffler România, subsidiară locală a grupului german Schaeffler cu afaceri globale de 14,4 mld. euro şi aproximativ 88.000 de angajaţi în întreaga lume, esti­mea­ză pentru cel de-al doilea semestru din acest an o scădere de 10% a afacerilor comparativ cu perioada similară din 2019, pe fondul scă­derii comenzilor primite de la clienţii com­paniei. Compania a bifat în primul semestru din 2020 un avans de 8% a afacerilor faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Publicitate

„În a doua jumătate a anului se vede, din păcate, o scădere în comenzile primite de la clienţii noştri. Estimăm pentru cel de-al doilea semestru din acest an o scădere a cifrei de afaceri cu 10%, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 2019. În acest moment avem aproximativ 5.000 de angajaţi, iar până la finalul anului este planificată doar înlocuirea plecărilor din companie“, au declarat pentru ZF Transilvania oficialii Schaeffler România.

Compania Schaeffler România a raportat pentru 2019 o cifră de afaceri de peste 2,55 mld. lei (aproximativ 540 mil. euro), în creştere cu 16% faţă de anul anterior, potrivit datelor de la Ministerul Finanţelor. Com­pania a înregistrat anul trecut o pierdere de peste 28 mil. lei (5,9 mil. euro), de la un câştig net de aproximativ 53 mil. lei (11,4 mil. euro) obţinut în 2018, conform datelor publice. Schaeffler România a avut anul trecut un număr mediu de 4.707 angajaţi, cu 73 de persoane mai mult faţă de anul precedent. În prezent, Schaeffler România a ajuns la apro­ximativ 5.000 de angajaţi, iar până la finalul acestui an este planificată doar înlocuirea plecărilor din companie.

”Au fost câteva segmente de producţie oprite temporar pe perioada stării de urgenţă, ca în multe alte companii din indus­trie, în special cele care livrează în sectorul automotive, însă cu celelalte segmente – aproximativ 85% dintre angajaţi – am continuat activitatea. Mai mult, într-un timp extrem de scurt, de ordinelor zilelor, am extins programul de home office pentru zeci, chiar sute de angajaţI, din departamentele indirecte”, au mai spus oficialii companiei din Braşov.

Publicitate

Schaeffler produce în fabrica din localitatea Cristian, la 13 km de municipiul Braşov, componente de tehnică liniară pentru industria de maşini-unelte, com­ponente pentru industria de autovehicule şi rulmenţi de mari dimensiuni pentru diferite aplicaţii industriale.

Activitatea Schaeffler România este direcţionată pe două sectoare principale – industrie şi automotive, iar clienţii sunt principalii producători din domeniul energiei eoliene, dar şi marii constructori din industria automobilului. Fabrica de la Braşov livrează piese pentru toţi marii producători din industria auto şi din domeniul energiei eoliene.

”Pe partea de automotive s-a simţit imediat efectul pandemiei, practic toţi clienţii noştri au oprit producţia, astfel că am fost nevoiţi să procedăm şi noi la fel. În schimb, pe partea de industrie nu s-a resimţit foarte puternic efectul pandemiei, zona aceasta fiind mai favorizată, deoarece foarte multe guverne sprijină în continuare proiectele de surse de energie regenerabilă sau nepoluantă. Astfel, putem beneficia în continuare de multe proiecte alături de clienţii noştri, precum cei care activează în industria energiei eoliene, lucru care susţine în mod esenţial activitatea companiei în această perioadă dificilă”, au precizat reprezentanţii companiei.

Schaeffler România a devenit furnizorul marilor producători din zona automotive, iar produsele realizate la Braşov (tripode, RSTO sau defazorul arbore cu came) sunt livrate către majoritatea marilor producători de maşini. Compania produce peste 1.200.000 de piese pentru motoarele autovehiculelor zilnic, adică 43,5 piese/secondă pentru clienţi precum Daimler, BMW, Audi, VW, Renault, Fiat, GM, Opel, Mazda, Porsche, Bugatti, Hyundai sau Ferrari, potrivit unor informaţii anterioare.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes