Connect with us
Publicitate

Economic

Germanii de la Mubea vor să cumpere fabrica Airbus din Ghimbav

Publicitate

Publicat

pe

Producătorul german de componente auto Muhr und Bender, cunoscut şi sub denumirea de Mubea, este interesat să preia o parte dintre uzinele care produc componente pentru avioanele Airbus, a anunţat marţi grupul aeronautic european, informează DPA, citată de Agerpres.

Publicitate

Airbus a precizat că producătorul german de componente auto Muhr und Bender a depus o “ofertă convingătoare” pentru fabricile subsidiarei Premium Aerotec de la Augsburg şi Varel (Germania) şi cea de la Braşov (România).

“Oferta include un plan detaliat pentru securitatea pe termen lung a locurilor de muncă şi permite crearea unei companii germane competitive”, a precizat Airbus.

Subsidiara Premium Aerotec din Germania produce componente pentru avioanele comerciale şi militare, în principal la Augsburg şi Varel, în apropiere de Bremen, şi înregistrează pierderi de mai mulţi ani. Vânzarea acestei subsidiare face parte din planul Airbus de a-şi restructura operaţiunile de producţie de avioane civile din Germania.

Publicitate

La finalul a 18 ore de negocieri, Airbus şi IG Metall, cea mai mare confederaţie sindicală din Germania, au ajuns la un acord cu privire la măsurile necesare pentru protejarea locurilor de muncă şi a facilităţilor de producţie. Acordul include o prevedere conform căreia vânzarea Premium Aerotec nu se va putea încheia dacă IG Metall se va opune.

“În săptămânile următoare, reprezentanţii angajaţilor vor analiza oferta Mubea cu privire la facilităţile de producţie şi angajaţii vizaţi”, a informat Airbus într-un comunicat de presă. “Decizia finală cu privire la vânzare va fi luată împreună cu reprezentanţii angajaţilor”, a adăugat grupul european.

Grupul Airbus este lider global în aeronautică, spaţiu şi servicii conexe. Airbus oferă o gamă variată de avioane de pasageri, de la 100 la peste 600 de locuri şi mai furnizează elicoptere, aeronave-cisternă, de luptă, de transport şi pentru alte misiuni.

Airbus este prezentă în România cu toate cele trei divizii: Airbus Helicopters România şi Premium Aerotec în Braşov şi Airbus Defense and Space în Bucureşti.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes