Connect with us
Publicitate

Eveniment

Ger de crapă pietrele, lângă Brașov. Minus 22,9 grade Celsius a fost temperatura minimă înregistrată astăzi la Întorsura Buzăului, iar aceasta a fost cea mai scăzută valoare din țară

Publicat

pe

A fost o noapte rece, în toată țara, dar gerul a pus stăpânire peste Polul Frigului din România. La Întorsura Buzăului, în județul Covasna s-au înregistrat, în această dimineață, minus 22,9 grade Celsius, iar aceasta a fost cea mai scăzută temperatură din țară. Meteorologii spun că aceasta este și cea mai mică valoare înregistrată în această iarnă, în România.

Publicitate

Ger de crapă pietrele a fost și la Joseni, în județul Harghita, acolo unde s-au înregistrat minus 16,7 grade Celsius, iar la Predeal minima a coborât până la minus 15,7 grade, cea mai scăzută valoare din județul Brașov. Foarte frig a mai fost și la Miercurea Ciuc, dar și la Târgu Secuiesc, acolo unde s-au înregistrat minus 15,3 grade Celsius, iar la Sfântu Gheorghe au fost minus 14 grade. Și în Brașov a fost frig, în această dimineață. Meteorologii au anunțat o temperatură minimă de minus 10,6 grade Celsius.

La astfel de temperaturi, mulți șoferi s-au trezit cu mașinile înghețate bocnă și au fost nevoiți să muncească zeci de minute ca să le curețe și să plece la drum. În același timp și pietonii au avut bătăi de cap atunci când au ieșit din casă. Multe trotuare sunt acoperite de gheață, iar oamenii trebuie să fie foarte atenți cum pășesc pentru că în orice moment pot aluneca și se pot accidenta. Oamenii au dârdâit de frig și în stații de autobuz din zonele afectate de ger.

Meteorologii anunță temperaturi scăzute și ger inclusiv în zilele următoare. Specialiștii ANM spun că mercurul din termometre va scădea cu mult sub pragul de îngheț și ne putem aștepta, din nou, la valori de temperaturi extrem de scăzute. De la mijlocul săptămânii vremea pare că se mai încălzește, iar temperaturile vor ajunge la valori pozitive atât pe timpul zilei, cât și noaptea.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes