Connect with us
Publicitate

Administrație

George Scripcaru răspunde criticilor: „Da, eu am fost un simplu muncitor! Da, eu am făcut liceul la seral. Nu îmi neg trecutul”

Publicat

pe

Într-o postare recentă pe Facebook, fostul primar al Brașovului, George Scripcaru, a abordat criticile aduse la adresa trecutului său. Scripcaru a declarat: „Oameni buni, am ales să candidez, deci îmi asum tot ceea ce ține de această campanie, cu bune sau rele. Da, eu am fost un simplu muncitor! Da, eu am făcut liceul la seral. Nu îmi neg trecutul.”

Scripcaru a povestit despre copilăria sa la țară, într-o familie numeroasă, subliniind importanța muncii și a împărțirii cu ceilalți. A menționat că a venit la Brașov pentru a studia și a munci, iar o perioadă a lucrat la fabrica Hidromecanica.

Primarul a ținut să precizeze că, deși nu se pretinde a fi un intelectual rasat sau un mare filozof, are o experiență de viață bogată și o înțelegere profundă a problemelor oamenilor, datorită background-ului său.

Răspunsul lui Scripcaru vine după ce Valeriu Nicolae, unul dintre criticii săi, a cerut public un CV detaliat al primarului, punând la îndoială traseul său educațional și profesional în perioada comunistă. Nicolae a solicitat informații specifice despre studiile și activitatea lui Scripcaru înainte de 1989.

Publicitate

„Oameni buni,
Am ales să candidez, deci îmi asum tot ceea ce ține de această campanie, cu bune sau rele. Fac politică de 25 de ani și cred că mulți dintre voi știți deja multe despre mine, dar, celor mai tineri, care nu mă cunosc atât de bine, doresc să le spun câteva lucruri:

M-am născut și am crescut la țară, într-o familie numeroasă. Suntem zece frați, iar eu sunt al patrulea. Vă dați seama că, fiind atât de mulți, ne-am crescut unii pe alții și această experiență de viață m-a făcut un adult conștient și sensibil la problemele familiilor. Comunitatea în care am crescut era și a rămas modestă, dar oricât de puțin aveam, împărțeam unii cu alții și, mai important decât orice, toți cei din jurul meu prețuiau munca, efortul. Toată familia mea mergea la Biserică. Preotul din satul meu era prietenul tuturor copiilor. Duminica, după slujbă, ne uitam la serialul „Toate pânzele sus” la televizorul lui, pentru că noi nu aveam televizoare acasă.

Am venit la Brașov să merg la școală, să muncesc și să fac ceva în viață, la fel ca mulți tineri care fac acum la fel. Îmi plăcea mult sportul și l-am practicat intens până când m-am îmbolnăvit. Multă vreme am fost aproape imobilizat si mi-am revenit greu. Eram singur, locuiam la cămin, mâncam la cantină și lucram în fabrică, la Hidromecanica. Da, eu am fost un simplu muncitor! Da, eu am făcut liceul la seral. Nu îmi neg trecutul.

Am avut șansa să pot face lucruri care au schimbat în bine viețile oamenilor si ma mandresc cu asta. Nu am pretins niciodată că sunt vreun intelectual rasat sau cel mai mare filosof, nu mi-am trecut în CV diplome pe care nu le am și facultăți care nu există și nici nu sunt cel mai bun orator de pe planetă, dar am calități pe care alții nu le vor dobândi niciodată. În plus, muncesc mai mult decât oricine, pentru că îmi place munca.

Îmi plac oamenii, mă bucur de compania lor, iar in această perioadă petrec mult timp între persoane, de toate felurile și de toate vârstele, și ne strângem mâinile, facem poze… Mii de poze! Si nu cer cazierul celor cu care mă întâlnesc. Precizarea este pentru cei care încearcă să arunce în mine cu noroi pentru că am făcut o poză cu vecini din cartier. Da, sunt un tip popular!

Văd că cei din jurul meu sunt terfeliți zilele astea în fel și chip. Aud tot timpul ideea că trebuie să oprim nu știu ce site-uri/grupuri/conturi false mincinoase, calomnioase. Eu nu sunt de acord să le oprim. Să nu înțelegeți că sunt de acord cu minciunile și agresiunea, dar zic să-i lăsăm să facă mai departe ce fac, pentru că mizeria pe care o revarsă spune ceva despre ei, nu despre mine. Și cine vrea să fie cu ei și se regăsește în faptele lor, să-i voteze! În final, cine se aseamănă, se adună, nu?” a scris George Scripcaru pe Facebook.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
6 Comentarii

1 Comentariu

 1. ainstain 2

  24 mai, 2024 at 11:10 am

  Cica la marile corporatii nici nu conteaza CVeul.
  Conteaza doar ce sti sa faci.
  Acu creca nea Scripcaru stie cum ie cu premaria !

  Sa castige al mai bun si mai meserias!

 2. Miky

  25 mai, 2024 at 2:35 am

  Ii dorim succes domnului Scripcaru, a fost cel mai bun primar al Brasovului, oricat ar vrea sa-l critice anumite persoane. Sa castige alegerile si sa continue activitatea, pentru ca Brasovul este astazi cel mai frumos oras din tara, datorita a tot ce s-a realizat in acei ani cat a fost primar.

 3. Ophelia

  25 mai, 2024 at 6:46 am

  Ca primar contează omul.Acesta trebuie să fie gospodar,inventiv și înconjurat de o echipă profesionistă. G.Scripcaru a dovedit ca are calitatea care îl poate aduce în funcția de primar.Succes!

 4. Dan Dia

  25 mai, 2024 at 10:09 am

  Mai bine asa decat unul „imaculat”, impirtant este sa faca ce zice. O sa vedem…daca o sa fie ales.
  L-am votat pe Coliban si mi-a parut rau.

 5. Elena Durac

  25 mai, 2024 at 1:59 pm

  Și eu sunt diñtr o familie cu 10 copii,dar am fost educați sa respectam și sa fim oameni ,la fel ca domnul Scripcaru ,mergeam la biserica din sat,aveam credință în Dumnezeu.
  Sa aveți succes domnule Scripcaru

 6. Sipos

  25 mai, 2024 at 5:24 pm

  Domnul Scripcaru face de asta avem nevoie de dânsul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes