Connect with us
Publicitate

Administrație

George Scripcaru dezvăluie calvarul prin care a trecut: „Am fost interceptat doi-trei ani și mi s-au pus microfoane ambientale (…) 13 judecători și 10 procurori au confirmat că sunt nevinovat”

Publicat

pe

Fostul primar al Brașovului, George Scripcaru, candidat pentru un nou mandat la Primăria Brașov, a acordat un interviu publicației Lumea Justiției în care a vorbit despre dosarele penale în care a fost implicat și achitat definitiv.

Scripcaru a declarat: „Am fost interceptat doi sau trei ani… Mi s-au pus microfoane ambientale… 13 judecători au spus că sunt nevinovat… Zece procurori care au spus că faptele nu se confirmă”.

Fostul primar a menționat patru dosare penale în care a fost achitat sau care au fost clasate de procurori. El susține că aceste dosare au fost încercări de a-l elimina din viața politică.

Reporter: Adversarii dvs politici vă acuză că sunteți „penal”, iar în acest sens sunt răspândite imagini în care apăreți condus de jandarmi la sediul DNA, deși ați fost achitat în toate dosarele care v-au vizat. Cum vedeți această campanie împotriva dvs?

Publicitate

George Scripcaru: „Pe de o parte mă bucur că îmi dați ocazia să vă mai lămuresc atât pe dumneavoastră cât și pe cititori încă odată. Pe de altă parte mi se pare o mizerie de nedescris să publici poze cu o persoană dovedită nevinovată în asemenea ipostaze. Nu le doresc nici măcar celor de la USR asemenea experiențe.”

Reporter: Cum s-a finalizat primul dosar?

George Scripcaru: „Acel prim dosar s-a împărțit la un moment dat în două, cred că disjungere este termenul juridic. O parte trimisă în judecată și una menținută la DNA. Partea trimisă în judecată a primit o soluție de achitare. De fapt am fost achitați toți cei din dosar. Eu am avut două acuzații. Una a primit soluție de achitare pentru că fapta nu este prevăzută de legea penală și una pentru că nu există probe că s-ar fi săvârșit acea infracțiune.”

Reporter: Deci o adevărată saga judiciară. Mai aveți capitole?

George Scripcaru: „Al doilea dosar, cel cu mașina Skoda, a fost judecat la Tribunalul Brașov. Am fost achitat din nou pentru că fapta nu este prevăzută de legea penală. Am dovedit în instanță că eram acuzat de o chestiune pe care toate instituțiile statului o aveau ca practică, care era legală.”

Reporter: Practic, ați fost ținut în rafală. Cum ați rezistat în această perioadă?

George Scripcaru: „Sincer, a fost tare greu. Emoțiile și stresul sunt inerente. Dar nu au fost consecutive. La un moment dat erau trei sau patru dosare pe rol deodată.”

Referitor la al treilea dosar, Scripcaru a precizat: „S-a dovedit o inepție, autorizația a fost eliberată corect. Toate persoanele au fost achitate, inclusiv eu.”

Reporter: Și ultimul dosar? Din informațiile noastre a fost creat cu ajutorul adversarilor politici. E adevărat?

George Scripcaru: „Dosarul ultim, este un dosar politic. A fost făcut cu ajutorul useriștilor. Ei sunt cei care au determinat un om de afaceri să îmi facă plângere, au determinat procurorul să lucreze cu o grabă de neînțeles, în plină campanie electorală, au scris plângerile, în fine toate răutățile pe care le puteau face.”

Reporter: Noi la Lumea Justiției am făcut o statistică. Sunteți cel mai achitat om din România. Cel mai nevinovat, cu acte doveditoare, ca să zic așa. Vă afectează că vi se aduc acuzații în mediul public în continuare?

George Scripcaru: „Am fost interceptat în total cred că vreo doi sau trei ani. Am fost filat. Mi s-au pus microfoane ambientale. Au fost audiați sute de martori. Nu glumesc, sute. Am fost la două tribunale, Brașov și Covasna, la două curți de apel, Brașov și Ploiești și la Înalta Curte de Casație și Justiție a României. În total am fost în fața a 13 judecători diferiți. Toți au spus că sunt nevinovat. […] Nu mai vorbesc de nenumăratele soluții de clasare primite. Dosare care nici nu au mai ajuns în instanță fiind demontate de la parchet. Și aici cred că mai sunt vreo zece procurori care au spus că faptele nu se confirmă.”

Reporterul a mai întrebat despre anchetele împotriva actualei administrații USR din Brașov, iar Scripcaru a răspuns: „Păi eu nu prea știu cum e. Adică ce știu, știu din mediul public. Dar dacă informațiile din mediul public sunt reale, atunci vă pot spune că dacă eu aș fi făcut ceea ce fac ei, aș fi fost arestat de zece ori.”

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes