Connect with us
Publicitate

Economic

George Copos, după ce a cumpărat res­taurantul Panoramic de pe Tâmpa: „Vom reda comunităţii braşovene Panoramicul, vom investi şi în tele­cabină, şi în restaurant”

Publicitate

Publicat

pe

Aro Palace, com­panie con­trolată de Transilvania Invest­ments, a vândut res­taurantul Panoramic de pe muntele Tâmpa din Braşov companiei hoteliere ANA Hotels, controlată de George Copos. Tranzacţia a fost încheiată la finalul anului trecut, însă valoarea nu a fost făcută publică.

Publicitate

Aro Palace a tot încercat să vândă restaurantul Panoramic, care stă închis de câţiva ani, iar preţul cerut iniţial de companie a fost de peste 1 mil. euro. Negocierile dintre George Copos şi Aro Palace au început în urmă cu câţiva ani, însă cele două părţi nu s-au înţeles până la finalul anului trecut, când au bătut palma.

„Vom reda comunităţii braşovene Panoramicul, vom investi şi în tele­cabină, şi în restaurant“, spune pentru ZF George Copos, proprietarul ANA Hotels.

ANA Hotels are mai multe hoteluri în Poiana Braşov, dar adminis­trea­ză şi Ana Tele­feric din Poiana Braşov, cât şi te­le­ca­bina de pe Tâmpa.

Publicitate

Din gru­pul ANA Hotels fac parte hotelu­rile Athenee Palace Intercontinental, Crowne Pla­za, ambele din Bucureşti, şi trei unităţi ho­teliere din Poia­na Braşov, Sportul, Bradul şi Poiana, şi Hotelul Europa îm­pre­ună cu centrul SPA ANA Aslan Health Spa din Eforie Nord.

Aro Palace a anunţat într-un ra­port la Bursa de Valori că are în plan să vândă şi hotelul Coroana – Postăva­rul din Braşov pentru cel puţin 8,4 mi­lioane euro. Decizia vine ca urmare a strategiei companiei de a se concentra pe câteva active în care va investi.

„Avem nevoie de resurse pentru a investi în proiec­tele noastre şi nu putem să investim în toate în acelaşi timp. Ne concen­trăm pe hotelurile Aro Palace şi Capi­tol, iar vânzarea hote­lului Coroana – Postăva­rul ne-ar asigura resur­sele să facem investiţiile respective“, spune Că­lin Ile, preşedintele con­siliului de admi­nis­tra­ţie al Aro Palace.

Hotelul de trei stele Capitol, din centrul oraşului Braşov, controlat de compania Aro-Palace, va trece sub un brand internaţional, a declarat anterior pentru ZF Călin Ile. Hotelul urmează să treacă printr-un proces major de renovare, în valoare de circa 10 milioane euro. Lucrările sunt estimate să înceapă în luna septembrie a acestui an, urmând ca în 2025 să fie redeschis.

Vor exista investiţii treptate şi în hotelul Aro Palace, proprietarii unităţii nu şi doresc ca acesta să se închidă, astfel că renovările vor fi făcute treptat, pe etaje.

Publicitate

Aro-Palace a încheiat primele nouă luni din 2022 cu un profit net de 350.000 lei, de la o pierdere de 1,1 mil. lei în aceeaşi perioadă din 2021, conform raportului financiar publicat la Bursa de Valori Bucureşti.

Compania deţine trei hoteluri, anume Hotel Aro Palace, Hotel Capitol şi Hotel Coroana, cu o capacitate totală de peste 1.300 locuri, clasate la 5, 3 şi 2 stele. Compania administrează şi trei restaurante. Aro-Palace este controlată în proporţie de 85% de către Transilvania Investments. Societatea mai deţine şi 78% din acţiunile THR Marea Neagră, cu mai multe hoteluri pe litoral. Transilvania Investments deţine şi 63% din acţiunile companiei Turism Felix, care administrează cinci hoteluri în staţiunea Băile Felix, companie cu o cifră de afaceri de 82 mil. lei în 2021, conform datelor Ministerului de Finanţe. în acelaşi an, THR Marea Neagră a avut venituri de 45 mil. lei, cu 12 hoteluri în administrare.

George Copos, fondator, ANA Hotels: Vom reda comunităţii braşovene Panoramicul, vom investi şi în telecabină, şi în restaurant.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes