Connect with us
Publicitate

Administrație

Primăria Braşov a pus în funcţiune un „funcţionar electronic”, care să poată prelua documente de la cetăţeni sau să încaseze taxe, impozite şi amenzi

Publicat

pe

Primul angajat al Primăriei Brașov care lucrează fără să fie plătit și-a început oficial activitatea. Funcționarul electronic este un aparat de ultimă generație care funcționează în sitem self-service și care îi va ajuta pe brașoveni să depună și să preia documente sau chiar să plătească taxe, impozite și amenzi. Tot în cadrul acestui proiect, autoritățile vor pune la dispoziția contribuabililor și o mie de semnături electronice.

Aparatul inteligent a fost montat la intrarea în primărie și are un meniu simplu și intuitiv pentru ca oamenii să îl folosească cu ușurință. Terminalul interactiv are ecran tactil, tastatură antivandal și trackball pentru navigarea pe ecran. Are un cititor pentru cărți de identitate, un inscriptor și cititor de coduri de bare, un scanner intern pentru documente și POS pentru realizarea plăților electronice.

„Fiecare ecran conduce către pasul următor, astfel încât este foarte ușor de utilizat. Ca și flux, cetățeanul va trebui să aibă cartea de identitate – pentru că aceasta se scanează, se preiau datele cetățeanului, iar în funcție de demersul ales se solicită și actul pe care dorește să îl depună în terminal. Colegii de la Centrul de Informații pentru Cetățeni, la o anumită oră, preiau din terminal actele depuse de cetățeni. Totodată, acestea sunt scanate și atașate la numărul de înregistrare. Practic, ele merg și pe fluxul electronic către primărie, și fizic, fiind descărcate și preluate. Se pot efectua și plăți cu cardul, contactless sau cu introducerea PIN-ului din tastatură. Practic, acest funcționar public electronic ne ajută să nu mai avem interacțiune cu funcționarul și ne putem descurca singuri, pas cu pas, prin demersurile electronice pe care le pune la dispoziție”, a precizat Gabriela Vlad, director Direcția Tehnologii Informaționale și Servicii electronice, din cadrul Primăriei Brașov.

Funcționarul electronic face parte dintr-un program mai amplu de digitalizare a serviciilor primăriei. Valoarea totală a proiectului este de 2.837.126,47 lei, din care, finanţare eligibilă nerambursabilă din Fondul Social European, Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014 -2020 (POCA) Axa prioritară 2: 2.344.798,50 lei.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes