Connect with us
Publicitate

Social

Frigul golește piețele din Brașov. Mulți comercianți nu își mai scot marfa la vânzare din cauză că îngheață pe tarabe, iar clienții sunt tot mai rari

Publicat

pe

sursa foto: www.adevarul.ro

Piețele din Brașov sunt tot mai pustii de câteva zile din cauza frigului care a pus stăpânire pe oraș. Temperaturile care au scăzut chiar și la -12 grade Celsius i-a făcut pe mulți comercianți să ia decizia de a nu mai scoate marfa pe tarabe, la vânzare. Asta pentru că atât legumele și fructele, cât și producătorii îngheață de frig în piețe, scrie adevarul.ro.

Publicitate

Temperaturile scăzute au golit piețele Brașovului atât de clienți, cât și de vânzători și producători. Din cauza frigului este mult mai dificil să fie păstrate legumele și fructele o zi întreagă, astfel că lumea nu se prea încumetă să cumpere din piață pe asemenea vreme.

Vânzătorii încearcă să-și protejeze marfa cât mai bine, dar este dificil chiar și pentru ei să stea o zi întreagă în frig.

„După cum vedeți, bate soarele și e foarte cald, e foarte bine. Față de cum era de dimineață, e mult mai cald. Venim cu două ore mai târziu și e foarte bine. Vine și lumea, a fost coadă, acum e gol de marfă”, spune un vânzător mai glumeț.

Publicitate

„Vremea este răcoroasă. Pe un asemenea timp, nu vin cumpărătorii. Nu vin clienții la piață, în afară de oamenii în vârstă, pensionari. Cei care sunt tineri, pentru că au serviciu, se duc la supermarket”, spune un alt vânzător.

Cei care vin cu marfă în piață mai spun că nimeni nu este interesat să le creeze condiții mai bune și sunt obligați să stea în frigul din hală întreaga iarnă. Zarzavagiii spun că autoritățile vor doar taxe și impozite și nu sunt interesate de oameni.

„Toți sunt interesați numai să ne ia taxe și impozite, nimeni nu face nimic să ne ajute. A trebuit să venim doar pe la prânz, că dimineața nu se poate sta aici și nu putem rămâne după 4 după-amiaza, pentru că iarăși se face frig”, spune un cuplu care a venit cu produse în piață.

În cele mai friguroase zile de peste an, clienții preferă să amâne cumpărăturile ori să caute căldura din magazine, chiar dacă legumele și fructele de aici nu sunt întotdeauna la fel de gustoase precum cele din piețe. Frigul, însă, dăunează legumelor și fructelor, motiv pentru care zarzavagiii obișnuiesc să acopere marfa cu pilote sau alte obiecte care le mai protejează de temperaturile scăzute.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Alexandru

    12 ianuarie, 2024 at 8:39 am

    Dacă mai încălziți ,,oleacă,,prețurile, piețele se vor umple!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes