Connect with us
Publicitate

Social

Fraudă la Bac. Fotografii ale subiectelor, făcute în timpul examenului, au ajuns pe internet

Publicat

pe

Fotografii care par făcute în clase, în timpul probei scrise de miercuri, cu subiectele de la Bacalaureat 2020, sesiunea de toamnă, au apărut pe internet, pe grupuri de Facebook dedicate acestui examen sau pe alte platforme de socializare. În fotografii se poate vedea că subiectele sunt cele date miercuri, 26 august, la proba E) d), proba la alegere a profilului, după cum notează edupedu.ro

Publicitate

Varianta înscrisă pe subiecte este cea cu numărul 5, exact care le-a picat elevilor la Bac. Pe paginile fotografiate se poate vedea indicativul centrului de examen, adică al liceului în care s-a susținut proba.

Iar pe foile fotografiate apar inscripționate următoarele unități de învățământ:

  • Liceul Teoretic Grigore Moisil, din Tulcea, centrul de examen nr. 5.885,
  • Liceul Traian Vuia din Craiova, centrul nr. 3.451
  • Colegiul Tehnic Henri Coandă, Târgu-Jiu, centrul nr. 3.630.

Într-una dintre fotografiile de la Tulcea publicate pe internet, se poate vedea faptul că apare chiar unul dintre profesorii supraveghetori, uitându-se în altă parte în timp ce candidatul fotografia subiectele de examen.

Publicitate

La scurt timp după ora 9, cei care au semnalat apariția acestor subiecte susțin că au apărut imediat după ce foile au fost distribuite în sălile de examen.

Potrivit regulamentului de la Bacalaureat, la fel ca la toate examenele naționale, elevilor și profesorilor supraveghetori le este interzisă introducerea în sala de examen a oricăror mijloace de fotografiere și/sau de comunicare cu exteriorul, conform sursei citate.

„Candidații nu au voie să comunice între ei sau cu exteriorul, să transmită ori să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notițe sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru comunicare în interior sau cu exteriorul. Cei surprinși în aceste situații vor fi eliminați din examen, indiferent dacă materialele/obiectele interzise au fost folosite sau nu, indiferent dacă au fost introduse de aceștia ori de alți candidați, de cadre didactice din comisie sau de alte persoane și indiferent dacă ei au primit ori au transmis materialele interzise. Drept consecință, acești candidați nu mai au dreptul de a participa la următoarele două sesiuni”, potrivit regulamentului de examen.

Totodată, Ministerul Educației a anunțat că 36 de candidați au fost eliminați din examen în toată țara, dar nu a anunțat în ce localități/școli au fost aceste cazuri.

Miercuri s-a desfășurat ultima probă scrisă a Bac-ului de toamnă, cea la alegere a disciplinei, în funcție de profil și specializare.

Publicitate

Primele rezultate vor fi afișate în data de 2 septembrie, contestațiile se vor putea depune tot pe 2, între orele 14-20, iar notele finale vor fi aflate în ziua de 5 septembrie.

foto: edupedu.ro

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes