Connect with us
Publicitate

Eveniment

Frații Andrew și Tristan Tate au început să își clădească imperiul în județul Brașov. Povestea celor doi milionari a ajuns în atenția jurnaliștilor BBC

Publicat

pe

Povestea fraților Andrew și Tristan Tate a ajuns și în atenția jurnaliștilor de la BBC, care au publicat un material amplu despre începuturile vieții celor doi, în România. Ziariștii britanici au descoperit că primul loc în care au pășit milionarii a fost orașul Săcele, din județul Brașov, locul de unde se presupune că a început ascensiunea celor doi tineri.

Jurnaliștii BBC au scris că prima adresă românească a lui Andrew Tate este departe de stilul de viață strălucitor pe care a defilat în București înainte de detenție. Vorbim despre o clădire modestă, cu trei etaje, cu pereți galbeni, la o scurtă călătorie cu mașina în orașul Săcele.

Aici, jurnaliștii nu au găsit niciun Ferrari. O Dacie și o Skoda stăteau parcate între nămoluri de zăpadă, în afara clădirii. Interiorul clădirii este împărțit în mici apartamente funcționale. Aici, în apartamentele 9 și 17, frații Tate au început să-și construiască imperiul de afaceri românesc.

Vasile Mezdrea, un dezvoltator local, le-a vândut proprietățile „în 2015, sau la începutul lui 2016” pentru mai puțin de 35.000 de euro fiecare.

Publicitate

„Au plătit în rate pentru că nu aveau bani să cumpere apartamentele de-a dreptul”, mi-a spus el. „Nu aveau mașină în acele vremuri – își duceau prietenele la cumpărături în taxiuri”, spune Vasile Mezdrea.

El spune că Andrew s-a mutat aici cu o iubită britanică, Melissa, care și-a cumpărat un al treilea apartament în același bloc. Dar, potrivit localnicilor, nu era singura femeie care locuia aici cu frații. Mai multe persoane au spus că alte femei fie locuiau în apartamentele lor, fie îi vizitau regulat.

Administratorii au primit plângeri că femeile goale erau clar vizibile în apartamentul de la parter al familiei Tate. În interiorul blocului, sunt puțini oameni care își amintesc de frații Tate. Iar cei care o fac nu sunt dornici să vorbească în înregistrare.

O vecină își amintește că animalul de companie al fraților Tate, un câine ciobănesc german, a fost lăsat liber să se plimbe prin clădire, iar la un moment dat a atacat unul dintre locuitorii de acolo. Se pare că plângerile adresate fraților au rămas fără răspuns, scriu jurnaliștii britanici.

După șapte ani, se pare că frații au acumulat o avere care valorează milioane, cu un stil de viață bucureștean, ceasuri de designeri celebri, avioane private și un portofoliu extins de proprietăți.

În Săcele, frații Tate sunt amintiți cel mai viu pentru vizitele lor recente – noile lor mașini sclipitoare erau de neratat. Vasile Mezdrea spune că s-au mutat în România pentru că „există femei frumoase și e mai ieftin să trăiești”. Dar spune că frații aveau ambiții dincolo de Săcele. „Întotdeauna au vrut mai mult”.

Săcele ar putea părea un loc puțin probabil pentru cei doi tineri kickboxeri britanici să înceapă ascensiunea fulminantă, dar dezvăluie o legătură cu doi oameni care vor juca mai departe roluri cheie în viața lor.

Unul este un om de afaceri pe nume Sebastian Vieru, care i-a adus pentru prima dată pe frații Tate în România în 2014. Originar din regiunea Brașov, Vieru i-a adus de mai multe ori pentru a lucra ca antrenori și comentatori pentru spectacolele sale de luptă în cuști. Andrew și Tristan Tate au adus niște bani cu ei din Marea Britanie, dar că averea lor a crescut rapid o dată mutați în România.

Urmărirea acelei bogății – cum a fost făcută și de unde a venit – se crede că face parte din ancheta asupra acuzațiilor de viol și trafic de persoane, care este desfășurată în prezent de unitatea de crimă organizată din România.

Frații Tate au vândut proprietățile din Săcele câțiva ani mai târziu, când s-au mutat la București, pentru un profit de doar câteva mii de euro. Dar au părăsit această ascunzătoare de munte cu o nouă afacere: Talisman Enterprises, o companie care se ocupa de crearea și administrarea unor portaluri web, potrivit înregistrărilor oficiale din România. Firma nu a mai înregistrat profit din 2017.

Sebastien Vieru spune că acționează ca executor financiar al companiei, care este înregistrată la o adresă la 15 kilometri de Săcele, deținută până de curând de părinții lui Vieru. El deține, de asemenea, o participație de 10% într-o companie imobiliară numită War Room Vegas, de asemenea înregistrată la aceeași adresă și deținută parțial de Andrew Tate.

În luna august a anului trecut, potrivit înregistrărilor oficiale românești, atât Andrew, cât și Tristan i-au transferat toate acțiunile din Talisman Enterprises, precum și administrația acesteia. Transferul companiei către Naghel, cetăţean român, a avut loc la patru luni după ce poliţia a început să îi cerceteze pe cei doi fraţi. Nu există nicio dovadă că cele două acțiuni sunt legate.

Talisman Enterprises este, de asemenea, asociată cu o altă companie care o listează pe Naghel ca unic acționar, administrator și beneficiar; o consultanță de management numită New Era Learning, care a fost înființată în august 2022.

Nu există înregistrări financiare listate pentru companie. O a treia companie, o firmă de consultanță numită Groundbreaking Developments, a fost de asemenea transferată doamnei Naghel în august. În octombrie, a fost vândut unei alte companii deținute de Abigail Tyson, despre care se crede că este un apropiat al fraților Tate.

Naghel este acum ținută în arest preventiv împreună cu frații Tate și cu o altă cetățeană română, Luana Radu. Încă nu au fost aduse acuzații împotriva niciunuia dintre ei. În ultimele câteva săptămâni, anchetatorii au confiscat o gamă largă de bunuri aparținând celor patru suspecți, inclusiv Talisman Enterprises.

De asemenea, procurorii au percheziţionat o listă lungă de proprietăţi aparţinând fraţilor, inclusiv o porţiune de teren în judeţul Braşov şi case din Bucureşti şi din împrejurimi. Ceasuri de designer au fost confiscate, iar flota de mașini de lux a fraților a fost scoasă din complexul lor de la periferia capitalei.

Observatorii cred că o mare parte din averea familiei Tate ar putea proveni din investițiile lor într-un lanț major de cazinouri românești și din cursurile lor de formare online în modelul rigid de masculinitate al lui Andrew Tate.

Ancheta ar putea răspunde la întrebări despre modul în care perechea s-a mutat din apartamentul lor ieftin de la munte în lumea Bugatti-urilor, trabucurilor și avioanelor private, postate pe conturile de socializare.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes