Connect with us
Publicitate

Social

Franța construiește o bază militară la Cincu, în județul Brașov. 750 de militari din Hexagon au fost detașați în țara noastră

Publicat

pe

Una dintre cele mai mari armate ale lumii vrea să construiască o bază militară, chiar în județul Brașov. După ce a detașat 750 de soldați în România, Guvernul Francez a decis să întărească apărarea flancului de sud-est al NATO și să creeze o bază militară la Cincu, acolo unde există deja și un centru de comandă al Alianței Nord Atlantice, anunță stirileprotv.ro.

Publicitate

Deja unul dintre cele mai performante sisteme antirachetă, trimis în România de ministerul francez al Apărării este gata să reacționeze în caz de amenințare la adresa țării noastre.

Armata franceză conduce Grupul de Luptă NATO din România și are dislocați aici 750 de militari. Cei mai mulți, la Cincu, acolo unde Ministerul Apărării de la Paris și-a asumat construirea unui mic orășel capabil să găzduiască 1.000 de persoane.

Ferm hotărâtă să finalizeze construirea bazei militare până la începutul iernii, armata franceză a adus la Cincu nu doar un detașament de Geniu și ingineri pricepuți, ci și utilaje de mare tonaj. Materialele de construcție, necesare inclusiv pentru infrastructură, vor fi cumpărate de pe piața locală, însă costurile vor fi suportate frățește şi de aliații români.

Publicitate

Până atunci, însă, francezii care vor să fie vârful de lance al Forței cu Nivel de Reacție Foarte Ridicat al NATO au operaționalizat la Capul Midia unul dintre cele mai performante sisteme antirachetă. Sistemul MAMBA va fi interconectat cu sistemele noastre Himars și Patriot, dar va putea fi mutat în funcție de situațiile operative și de amenințări.

Experimentați și bine echipați, militarii francezi dislocați în România fac exerciții împreună cu românii după diferite scenarii adaptate la contextul războiului din Ucraina.

Grupul de Luptă Nato din România are în componență pe lângă militarii francezi, contingente din Statele Unite și Polonia. Contingentul Belgian își încheie rotația în curând și va fi înlocuit de unul olandez.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate

De Interes