Connect with us
Publicitate

Business

FOTOREPORTAJ / Turism în sate uitate de lume. Un hairstylist din Ghimbav a construit o cabană luxoasă, pe un deal de la marginea comunei Holbav

Publicat

pe

Publicitate

Satele uitate de lume ale României pot deveni locul perfect pentru a porni o afacere în turism. Liniștea din micile așezări rurale, peisajele sălbatice și ospitalitatea oamenilor atrag vizitatori de pretutindeni. În Brașov încă mai există localități nedescoperite de turiști, iar aici antreprenorii au avut curaj să investească în spații de cazare inedite. Fie că sunt hoteluri luxoase sau simple cabane în vârf de munte, astfel de locații sunt destinațiile perfecte pentru un concediu de neuitat.

La doar 29 de ani, Andrei Marin, un tânăr hairstylist din Ghimbav, a decis să investească într-o cabană izolată, pe un deal de la marginea comunei Holbav. Situat la poalele Măgurii Codlei, satul pitoresc nu a fost încă descoperit de turiști. Chiar și așa, Andrei și tatăl său Valentin au simțit potențialul localității și au decis să ridice aici o căsuță luxoasă, perfectă pentru o vacanță tihnită, petrecută în mijlocul naturii. Cabana a fost ridicată în zona Valea Iepii, la o altitudine de peste 700 de metri.

„Am vrut să le ofer confort, în vârful muntelui. Adică vreau ca ei să se bucure de tot ce au acasă într-un mediu total izolat, departe de civilizație. Ei aici au apă curentă, electricitate, au internet, nu le lipsește absolut nimic. Căsuța este împărțită în trei. Avem o zonă de dormit, unde este un pat matrimonial pentru două persoane, zona de chicinetă, care este utilată cu tot ce au clienții nevoie, espressor, frigider, veselă. Fiind o căsuță pentru cupluri, m-am gândit că e interesant ca dușul să fie la vedere, iar zona de toaletă să fie separată. Geamurile sunt foarte mari, se pot bucura de priveliște”, povestește Andrei Marin, proprietarul cabanei.

Familia Marin a cumpărat terenul, iar apoi a început amenajarea locului. Andrei și tatăl sau au făcut inițial infrastructura, adică drumul de acces spre căsuța de vacanță, pe care se poate urca doar cu mașini de teren, dar au lucrat și la aducerea utilităților la o altitudine de peste 700 de metri. Apoi a urmat construcția cabanei, iar după un an de muncă locația a fost finalizată.

Publicitate

„Căsuța are o suprafață de 21 de metri pătrați, 7 metri pe 3 metri, cu terasa are 7,40 metri, cu 3,5 metri. Ca materiale ea este făcută pe o placă de beton, structura este din lemn, izolația este făcută din vată bazaltică, am folosit o tablă din comerț. Cele două geamuri mari au 2 metri pe 2 metri, ușa e una normală la 2,10 metri pe 90 de centimetri și mai avem în partea laterală un geam de 2 metri pe 1 metru. Avem montată centrală termică, pe GPL, deci funcționează cu butelii”, spune Valentin Marin, tatăl lui Andrei.

Andrei a descoperit locul după o plimbare cu ATV-ul prin pădurile din prejma Holbavului și s-a îndrăgostit de peisajul spectaculos. S-a înarmat cu curaj, a avut inspirație și a construit cabana care, inițial, trebuia să fie căsuța lui de odihnă. A decis apoi să o transforme în afacere, iar acum închiriază locația cu 500 de lei pe noapte.

„Mai întâi a fost pentru mine. Efectiv am zis că vreau să ies, să mă plimb prin pădure și apoi să mă retrag într-un loc unde pot să îmi continui weekendul liniștit, să nu mă duc direct acasă. Ulterior am zis de ce să nu împart chestia asta și am zis să o transform într-un business. În două luni de zile, căsuța este ocupată undeva la 60-70%. Sincer nu mă așteptam să fie chiar așa căutată, având în vedere că este Holbav. Adică nu este un sat cunoscut, nimeni nu știe de zona asta, nimeni nu s-ar fi gândit că numele ăsta există. E un loc încă virgin. Oamenii nu-l cunosc, frumusețile nu le pot descrie și cred că trebuie să fie cât mai cunoscut”, a mai spus Andrei Marin.

În același loc, familia Marin vrea să amenajeze, pe viitor, și alte cabane luxoase pe care să le închirieze turiștilor dornici de o vacanță inedită, departe de agitația marilor orașe. În sat nu există atracții turistice, dar cele mai cunoscute obiective din județul Brașov se află la doar câțiva kilometri de Holbav.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes