Connect with us
Publicitate

Fapt divers

FOTOREPORTAJ / Tabără pentru căței, la Brașov. Este locul de distracție perfect pentru patrupede și stăpânii lor

Publicat

pe

Publicitate

Cei mai buni prieteni ai oamenilor se pot distra și pot socializa într-o tabără creată special pentru ei. La o pensiune din satul Hurez, județul Brașov, turiști din toate colțurile țării petrec o vacanță de neuitat alături de animalele lor de companie. În fiecare vară, de peste trei ani, administratorii unității de cazare organizează câte o tabără în fiecare sfârșit de săptămână și aici sunt găzduiți oaspeții, dar și prietenii lor necuvântători.

Dacă până în acest an doar adulții au experimentat conceptul tabarei petrecută alături de câinii lor, acum a venit și rândul copiilor să prindă gustul distracției. Nicole, o adolescentă de 12 ani din Mediaș, a venit în tabără alături de cățelușa ei Hera, un border collie în vârstă de opt luni. Ce învață în vacanța de la munte întărește legătura dintre ea și animalul de companie.

„Hera când era micuță a avut probleme de socializare și am privit această tabără ca o oportunitate să o ajut să socializeze cu alți căței, să își facă prieteni și să inclusiv eu să învăț multe lucruri noi. Sunt foarte fericită pentru faptul că ea se distrează, dar mă bucur că și eu mi-am făcut foarte mulți prieteni noi”, povestește Nicole Negrină, una dintre participantele la tabără.

În multe cazuri legătura dintre copil și câine este atât de strânsă încât adolescenții refuză să plece undeva fără să îi aibă alături pe prietenii lor patrupezi. În tabăra de la Hurez sunt bineveniți toți iubitorii de animale care vor să se dezvolte atât ei, cât și prietenii lor necuvântători. În fiecare weekend, turiștii află secretele creșterii unui câine de la invitați speciali cu mulți ani de exeperiență în domeniu. Vorbim despre psihologi de animale, nutriționiști sau chiar dresori care le explică participanților cum să se comporte cu animalele lor de companie.

Publicitate

„ Este foarte importantă conexiunea cu câinele și lucrăm la genul ăsta de activități în ideea în care copiii învață să se conecteze cu câinele prin uneltele pe care le avem mâncare, jucărie etc. Copiii încep să se cunoască, să-și cunoască fricile, să-și cunoască atuurile și le pun împreună cu calitățile câinelui și ajung undeva la un nivel mai înalt”, spune Florin Victor Câmpianu, unul dintre traineri.

O mini vacanță în tabăra de la Hurez durează între două și trei zile.

„Am introdus taberele all inclusive, adică este absolut totul inclus de la cazare, mâncare, băutură și activitățile cu invitații noștri. Un weekend costă 600 de lei, pentru două zile, iar dacă este o tabără prelungită, adică pentru trei nopți de cazare, tariful este de 800 de lei”, a declarat Denis Toader, organizatorul taberei.

Cei interesați de taberele pentru căței pot găsi informații suplimentare AICI

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes