Connect with us
Publicitate

Turism

FOTOREPORTAJ / Senzaţional, cuvântul de ordine la Făgăraş Fest. Cei mai înalţi munţi ai României au fost sărbătoriţi prin excursii în natură şi concerte care au ridicat publicul în picioare

Publicat

pe

Cei mai înalţi munţi ai României au fost sărbătoriți cu mare fast la Porumbacu de Sus, în judeţul Sibiu. Munţii Făgăraș au fost vedetele cele de-a 4-a ediţii a Făgăraş Fest.

Publicitate

Peste 4.000 de oameni, iubitori de natură şi aventură, au cântat, au dansat şi au colindat potecile șerpuite de la poalele munţilor.

A fost un festival aparte, altfel decât cele cu care suntem noi obişnuiţi. Pe lângă concerte şi bucate tradiţionale de toate felurile, cei care au ajuns aici au putut învăţa câte puţin din tainele pădurii. Au fost tururi ghidate în care oamenii au învăţat despre flora şi fauna din Munţii Făgăraş, despre păsările din zonă dar şi despre insectile care vieţuiesc aici.

“Au fost câteva tururi extraordinare, am învăţat lucruri noi pe care nu le știam şi care cu siguranță le voi împărtăși cu alţi oameni. A fost minunat să învățăm despre comportamentul animalelor în natură.”, a spus unul dintre participanţii la tur

Publicitate

“Am aflat şi am văzut păsări despre care nici măcar nu ştiam că există. Este senzaţional să te plimbi prin pădure, să asculţi ciripitul păsărilor şi să le poţi şi studia, atât cât ne pricepem noi.”, a spus un alt participant.

Făgăraş Fest a fost şi despre muzică şi voie bună. În fiecare seară spectacolele de pe scenă au făcut deliciul publicului. Sâmbătă Zdob si Zdub a reuşit să ridice în picioare absolut toți participanții iar duminică Ovidiu Lipan “Tăndărică” alături de Fanfara 10 Prăjini a încins atmosfera.

“Am avut un concert super, o sărbătoare câmpenească, un festival minunat într-un ambient senzaţional. Toată zona este superbă, avem o ţară minunată şi trebuie să o pătrăm cât mai mult în sufletele noastre şi să o iubim din ce în ce mai mult. Când văd aceşti munţi, cu forţa asta, ar trebui să avem o unitate mult mai puternică românească aici”, a spus la finalul concertului Ovidiu Lipan “Tăndărică”.

“Organizatorii au ales senzațional trupele care să cânte. Nu cred că se putea mai bine. Au fost concerte minunate în ambele zile. Cred că Munţii Făgăraş merită să fie sărbătoriţi aşa în fiecare an, şi nu numai la festival. Trebuie să îi iubim, să îi respectăm şi să îi preţim în fiecare zi atunci când ne uităm în zare şi le vedem creasta”, a spus unul dintre participanți.

Pe lângă toate aceste lucruri au fost jocuri pentru copii şi dezbateri foarte interesante despre cum trebuie să ne comportăm în mijlocul naturii şi despre fauna din Munţii Făgăraş.

Publicitate

“Este cea mai mare ediţie de până acum a Făgăraş Fest. Se vede evoluția naturală. Se vede şi în numărul de participanți care a fost mult mai mare decât în edițiile anterioare cât şi experiențele, concertele care clar au contat foarte mult ca numărul de participanți să vină. Cu siguranță mai e loc de crescut de aici. Dar nici nu ne dorim să fie un festival de zeci de mii de oameni, pentru că acest festival împărtășește şi filozofia de ecoturism unde e nevoie de oameni puțini, de calitate, iar impactul asupra mediului şi asupra comunităţii să fie cât mai mic”, a spus Victoria Donos, directorul de comunicare al evenimentului.

Sursa foto: Facebook Făgăraş Fest

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes